Ljubav i veze

Jedna stvar koju žene ne smiju raditi prije se*sa – ali bi trebale poslije

Napisao H. H.

Žene prije seksa nikako ne bi smjele mokriti jer time povećavaju rizik od nastanka urinarnih infekcija, tvrdi američki urolog David Kaufman

S druge strane, poželjno je da uriniramo nakon spolnog odnosa kako bi ‘izbacile’ bakterije koje su čest uzrok infekcije mokraćnih kanala, piše “Yahoo News“.

“Mokraćna cijev se nalazi na ulazu u vaginu što znači da za vrijeme seksa bakterije iz genitalija mogu prijeći u mokraćovod. Što je trenje veće, to je i rizik od infekcije veći”, objasnio je.

Čak kaže i kako previše seksa i predugi seksualni odnosi mogu biti loši za nas jer povećavaju rizik od nastanka infekcije.

Simptomi urinarne infekcije pojavljuju se vrlo brzo, u roku jednog ili dva dana, a riječ je o peckanju prilikom mokrenja, učestalom mokrenju te promjeni boje i mirisa urina, prenosi Žena.hr. Ono što možete u tom slučaju sami napraviti je piti što više vode, soka od brusinice ili uvin čaj te se obratite liječniku, ako simptomi ne popuste.

Ako imate česte upale mokraćnog kanala, obratite pozornost koliko dnevno pijete tekućine te povećati unos na najmanje dvije do tri litre dnevno.

A što se tiče manje seksa, to će svaka od nas odlučiti sama za sebe.

Komentari

komentara