Ljubav i veze

SVADBA DECENIJE-Otkrivamo vam šta će zvanice jesti na svadbi kod FILIPA i PRIJE, a kad prođe ponoć, ovaj specijalitet niko nije očekivao (FOTO)

Napisao H. H.

Aleksandra Prijović i Filip Živojinović izgovorili su sudbonosno da pred oltarom u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, a glamurozno slavlje održaće se u Belexpocentaru.

Oko 900 zvanica uživaće u predivno uređenoj sali, a za to je zaslužna firma “Weddings and Events by Svadbena zvona”.

 

Budući da je mladoženjin otac Boba veliki gurman i odličan organizator, on je, kako je rekao glavni kuvar, zaslužan i za meni.

FOTO: KURIR

 

Hladno predjelo: Guščija džigerica sa đemom od čeri paradajza, biftek, izbor suhomesnatih proizvoda natopljenih u vinu, ajvar, čvarci, izbor sireva sa orasima, pistaćima, brusnicom, dimljeni losos, salata sa celerom, mladim lukom i citrus dresingom, salata od šarenog paradajiza, kapardžiga i burati sira, bakalar…

FOTO: PRINTSCREEN/PRVA

Toplo predjelo

Vojvođanske štrukle, prolećne rolnice sa slatko-ljutim sosom, tuna i losos sa vrganjem i sosom od ostriga, glambori u sosu u sušenoj tuni…

Glavno jelo

Mešani roštilj, paradajiz sa silom, moravska salata, šopska salada, salata, jagnjetina vruća, prasetina hladna, pečeni vo sa povrćem, kolač od krompira, pečeni ramstek i ćurka, jastog sa grila, sašimi od tune i grilovani losos, paste…

 

Poslatice

mini ana, mini plaza, mini milka, bajadera, korpice sa jagodama, praline, krempita, jagode sa ruzmarinom i pomorandža s prelivom, svadbema torta,

 

A kada prođe jedan sat posle ponoći – služiće se burek i krofne sa džemom ili kajmakom.

 

Od pića, sem domaće rakije, služiće se šampanjac, viski, bela, crvena i roze vina, sokovi – gazirani i negaziran, kao espreso i kapućino…

 

FOTO: KURIR

“Klasično predjelo, čvarci, pršuta, pita gotova, salata sveža. Pršuta je dalmatinska. Hrana je stizala sa svih strana iz cele bivše Jugoslavije. Boba je sve birao i ništa nije moglo da se naruči bez njega i sve je probao. Služiće se i baklava “Šeherzada”, rekao je danas glavni kuvar, koji će voditi računa da sve prođe bez problema.                                                                                                                                    Kurir.rs

Komentari

komentara