Ljubav i veze

SVE BILO GOTOVO ZA 15 MINUTA: Emina poslije razvoda postala milionerka!

Napisao H. H.

Kako prenose turski mediji, pjevačica će, pored brojne pokretne i nepokretne imovine koja će joj pripasti, inkasirati i znatnu novčanu sumu.

Emina Jahović i Mustafa Sandal zvanično su se razveli šestog juna, nakon deset godina braka, a za ovu formalnost trebalo im je svega 15 minuta! Popularna pjevačica i turska pop zvijezda još prije nekoliko mjeseci objavili su da će se sporazumno okončati svoj brak, ali niko nije očekivao ovakvu efikasnost. Emina i Mustafa su sa advokatima u sudu proveli manje od pola sata, što i ne čudi jer je pjevač bio veoma darežljiv, piše “Express tabloid“.

Kako prenose turski mediji, Jahovićka će, pored brojne pokretne i nepokretne imovine koja će joj pripasti, inkasirati i znatnu novčanu sumu. Čim proda njihovu vilu u Istanbulu u naselju Bejkoz, Mustafa će dvije trećine novca ostaviti majci svojih sinova Jamana i Javuza.

– Agenti za nekretnine procjenjuju da će Sandal kuću prodati za minimum tri miliona eura, posebno jer su u posljednjih nekoliko godina uložili u renoviranje oko 700.000 eura. Ukoliko se uzme u obzir da su njihovu vilu zapikale i brojne svjetske zvijezde poput Bekamovih, Glorije Estefan, Roberta de Nira, vjeruje se da je cijena nekretnine skočila. U svakom slučaju, Emini ide dva miliona eura na račun – rekao je za turske medije izvor blizak Sandalovima.

Dok ne prodaju vilu, pjevačica će sa sinovima nastaviti život tamo, a u međuvremenu razgleda druge, manje nekretnine. Jahovićeva je istakla da će nakon razvoda ostati u Turskoj, prvenstveno zbog
mališana, koji tamo idu u školu, imaju društvo, a i kako bi viđali tatu.

Sud je dodijelio starateljstvo Emini, s tim što će dječaci tatu viđati po dogovoru, nekoliko puta
sedmično. Pored nekretnine u Turskoj, pjevačici će bivši suprug kupiti kuću i u Beogradu, za koju će izdvojiti oko 250.000 eura. Sandal će bivšoj ženi plaćati i alimentaciju koja iznosi 2.800 eura na mjesečnom nivou, a pored toga on će sinovima uplaćivati po 950 eura mjesečno. Pored osnovnih troškova Mustafa je za dječake obezbjedio i novac za školovanje, pa pjevačica ne mora da brine ni o čemu.

Pjevač je osigurao i da njegovi sinovi imaju dovoljno sredstava za ljetni odmor, pa će Emina na godišnjem nivou u tu svrhu dobijati 11.300 eura. Također, kupit će joj automobil u vrijednosti od 50.000 eura, a moći će i tri mjeseca godišnje da koristi njegovu jahtu.

Interesantno je da u ugovoru stoji i da, ukoliko se Jahovićeva ponovo uda i rodi dijete, Sandal neće plaćati alimentaciju za to dijete. Također, ukoliko pjevačica počne da zarađuje veću količinu novca od partnerstva u kozmetičkoj kompaniji, visina alimentacije će se smanjiti.

Komentari

komentara