Ljubav i veze

Strah od obaveza – Zašto muškarci brzo gube interesovanje za ženu koju osvoje?

Napisao admin

Da li ste se ikada zapitali zašto pojedini muškarci naglo gube interesovanje za žene? U jednom trenutku živite bajku, a u drugom se bajka pretvara u horor.


muškarac (foto:cure.ba)

Naravno da imamo pravo da izgubimo interesovanje za nekoga za koga se ispostavilo da nam ne odgovara onoliko koliko smo mislili ili željeli i to zbog posesivnosti, ljubomore, glume, laganja… Ali, šta ako je žena bila savršena sve vrijeme, a ipak je došlo do raskida.

Razlog je uglavnom uvijek isti – strah od obaveze.

U takvim situacijama pravo je pitanje šta nije u redu s muškarcem, a ne sa ženom. Neki muškarci uspiju da nadvladaju strah kako odrastaju i postaju onakvi muškarci za koje žene žele da se udaju, dok oni drugi ostaju muškarci kakvog nijedna žena ne bi željela za muža, a ni majka za zeta.

Takvi muškarci jednostavno ne žele da izgube osjećaj da su slobodni i dostupni i ne žele da se lišavaju uzbuđenja koje im donosi neprestano osvajanje. Iz tog razloga, žena koju osvoje vrlo brzo im postane neinteresantna, jer su se uvjerili da mogu da je imaju. Tada kreću u dalje osvajanje i dokazivanje samom sebi da su poželjni. I tako sve dok postoje zainteresovane žene za to. 

ŠTA ŽENE MOGU DA UČINE

Ima nešto u tome da i žene vrlo često donose brze odluke kada su u pitanje veze. Ali, najviše ima u tome da od takvog muškarca treba pobjeći glavom bez obzira i da žene treba da priznaju da on nikada neće biti ono što one žele, samopouzdan i stabilan muškarac. 

HOĆE LI SHVATITI DA JE TA ŽENA PRAVA?

Jednostavno, umjesto samozavaravanja, žene treba da krenu dalje i pruže priliku nekom boljem.

24sata.rs

Komentari

komentara