Ljubav i veze

Otkrivamo – 5 teških trenutaka kroz koje svaka veza prolazi

Napisao admin

Čak i prijateljice sa Facebook-a, koje konstanto postavljaju slike sa svojim dragim i koje stalno tipkaju statuse “Ah, moj život je nezamisliv bez njega” ili “Moj dragi je najbolji na svijetu” prolaze kroz sljedeće situacije.


Svađa (foto: cure.ba)

Zapravo, svaka veza ima svoje uspone i padove, a sledeći trenuci su veoma česti.

Svađe oko ničega

Veza je kao gromobran koji apsorbuje stres iz svih izvora – prošlih i sadašnjih. Kada nivo stresa postane veoma visok, tada i najbolji parovi mogu izgledati kao disfunkcionalni. Tada i sasvim beznačajne stvari mogu postati “okidač” za svađu. Kako biste zaustavili stresni ciklus, duboko udahnite i prije nego povisite ton razmislite da li je zapravo ta beznačajna stvar zaista problem. A ako ste se već posvađali, izvinite se i objasnite šta vas zapravo muči prije nego pomenuta svađa postane još veći problem.

Finansijske poteškoće

Bez obzira da li vjerujete ili ne da je novac “izvor svakog zla”, on je ipak odgovoran za veliki dio ljubavnih problema. Teška ekonomska klima nimalo ne pomaže, ali čak i u najboljim vremenima, većina parova može prolaziti kroz teške trenutke kada su u pitanju finansije. Ipak, kao i svaki problem, i ovaj je rješiv. Potrebno je da se uvijek dogovarate oko kupovine. Idealno bi bilo da početkom mjeseca zajedno sastavite spisak stvari koje želite da kupite i da dio budžeta odvojite za njih. Naravno, i u tom slučaju je potrebno da postavite prioritete.

Rane faze roditeljstva

Prinova u porodici jedan je od najradosnijih trenutaka, ali period prilagođavanja, u kojem se borite da shvatite ko treba da ode do bebe kada ona plače, može biit veoma težak. To je čudesno i divno, ali istovremeno i jedno od najtežih iskustava u životu. Lišeni ste sna i stalno preispitujete sve što radite i sve što radi vaš partner. To definitivno može dovesti do teških trenutaka. Dobra vijest je da ćete se ponovo naspavati, samo je potrebno da odvojite malo vremena i shvatite na koji način da podijelite odgovornosti.

Suočavanje sa velikim odlukama

Bilo da se radi o preseljenju ili da želite još jedno dijete, kada je u pitanju donošenje velikih i bitnih odluka, veoma često može doći do trzavica i svađa. Iskreno, i manje bitne odluke mogu biti veoma stresne. Ipak, kada je riječ o velikim odlukama, pokušajte sastaviti spisak stvari “za” i “protiv”, a zatim zajedno porazgovarajte o tome.

Emocionalna rutina

Slično kao što vam ista hrana može “izaći na nos”, ako je jedete svaki dan, tako može naići i neprijatni period kada ne osjećate povezanost sa partnerom. Kako vrijeme prolazi tako vam posao, djeca i mnogobrojne obaveze oduzimaju sve više i više vremena i iako mislite da je vaša veza i dalje jaka, ona zapravo počinje da slabi. U ovom slučaju, bitno je da se oboje potrudite da se ponovo povežete, emocionalno i fizički. Nađite vremena jedno za drugo pa makar to bilo i puko sjedenje na kauču i dodirivanje umjesto da ste u istoj sobi, a da se ništa ne dešava.

minimagazin

Komentari

komentara