Ljubav i veze

Savjeti – 4 razloga da prestanete žaliti za bivšim iako ste vi krivi za prekid

Napisao admin

Dosta single žena u vezama mijenja svoje ponašanje i postaje osoba koja nije ili ne želi biti. Jednostavno si ne mogu pomoći, lako se uzrujaju i često, blago rečeno nisu ljubazne prema muškarcu s kojim su.


Tužna žena (foto: cure.ba)

Naravno, vrlo brzo zažale zbog svog ponašanja, ali tada već bude kasno, jer njemu dosade njeni „ispadi“ i odlučuje otići.

Takve žene milijun puta požele da mogu vratiti vrijeme i biti prema njemu ona prekrasna žena kakvom je drugi poznaju i kakve jesu, te stalno u glavi ponavljaju pitanja što bi bilo da je učinila ovo, umjesto onoga, da se ponašala drugačije…

Međutim, što je učinjeno, učinjeno je i on se vjerojatno neće vratiti, ali ako ne želite i sljedeći put ponoviti istu pogrešku morate naučiti kako funkcionirati u vezi, manje brinući za njega, a više za sebe. Na taj način prestat ćete reagirati na sitnice i stvoriti manje napet odnos među vama.

– Zbog čega brinete? Stvar je u tome da brigom ne pomažete situaciji. Što je učinjeno, učinjeno je i vi tu ne možete ništa napraviti. Ako se uzrujate to će biti samo vaša pogreška.

– U vezi bi se trebali brinuti jedino za sebe. Znamo, to zvuči previše sebično, ali sami sebi biste trebali biti na prvom mjestu. Ako on ima neke sumnje, to ne bi trebao biti vaš problem. Nemojte se opterećivati time što on misli, nego onim što vi mislite. Čak da vas i vara ili planira ostaviti, brigom i ishitrenim reakcijama ne možete ništa promijeniti. Vi budite u svome najboljem izdanju, a njemu ostavite izbor da bude u izdanju kakvom on želi biti.

– Ni jednu stvar o kojoj se brinete ne možete promijeniti. Morate znati da nemate moć utjecati na njegove odluke, pa nemojte ni pokušavati.

– Nevažno što ste učinili ili niste učinili, za čim žalite i sl. ni jedan muškarac nije vrijedan vašeg zdravlja i razuma. Nemojte plakati, patiti ili brinuti jer na taj način samo sebi škodite. Jednog ste izgubili?! Pa što?! Krenite prema sljedećem.

Bonus savjet

– Ukoliko mislite da bi nešto bilo drugačije kada biste dobili novu priliku javite mu se dogovorite kavu, razgovarajte i recite kako shvaćate da ste pogriješili. Ukoliko se ponovno pođete viđati svako malo se podsjećajte da ne učinite iste pogreške, a ako vas odbije, još jedanput pročitajte tekst bez bonus savjeta. 

covermagazin

Komentari

komentara