Ljubav i veze

EMINA OSTAJE BEZ DJECE? Turski zakon na Mustafinoj strani

Napisao H. H.

Ako muškarac može naslednicima da obezbedi sigurnu budućnost, on nastavlja da se brine o njima i ukoliko majka potiče iz druge zemlje, kao što je to u pevačicinom slučaju

Emina Jahović pre mesec dana je objavila da se razvodi od turske pop zvezde Mustafe Sandala, a starateljstvo nad njihovim sinovima će, bar prema zakonu u Turskoj, pripasti pevaču.

Dojučerašnji supružnici ne moraju bogatstvo da dele napola, ali kod Turaka nije praksa kao u Srbiji da deca uglavnom pripadnu majci, već obrnuto. Prema njihovom zakonu, ako muškarac može naslednicima da obezbedi sigurnu budućnost, on nastavlja da se brine o deci kao njihov staratelj. Takođe, ukoliko majka potiče iz druge zemlje, kao što je to u pevačicinom slučaju, sinovi ostaju kod oca.

– Turski zakon je na Mustafinoj strani. Ali, i pored toga što Sandal ima prednost kada je starateljstvo u pitanju, deca su i dalje kod Emine. Ona je ostala da živi u porodičnoj vili u Istanbulu, iz koje se Mustafa iselio. Iako se razvode, njih dvoje imaju normalnu komunikaciju zbog sinova koje žele da zaštite u ovoj situaciji – navodi naš izvor blizak pevačici.

Sandal je zbog svojih obaveza često van Istanbula, pa se Emina brine o dečacima, sa kojima je nedavno boravila kod majke u Novom Pazaru.

kurir.rs

Komentari

komentara