Ljubav i veze

Naučnici došli do saznanja: Nećete vjerovati koliko traje idealni seks

Napisao H. H.

Naučnici kažu da mnogi muškarci i žene smatraju (odnosno neopravdano maštaju) kako bi seksualni odnos trebao trajati cijelu noć. Umjesto ultimativnog zadovoljstva, najčešća posljedica takvog razmišljanja je razočaranje

Seks koji traje satima? Ne, hvala! Dobro, možda 12 sati seksa u komadu odgovara britanskom pjevaču Stingu koji (navodno) prakticira tantričku umjetnost vođenja ljubavi koja traje i traje… Ali, ruku na srce, biste li doista uživali da neko satima prodire u vas?

Naučnici koji se bave intimnim odnosima došli su do saznanja koliko je potrebno za prekratak, predugačak i idealan seks. Tvrde da je vođenje ljubavi koje traje između jedne i dvije minute prekratko. Tri do sedam minuta seksualne igre već je prihvatljivo, a više od petnaest minuta je – previše! Najpoželjniji snošaj traje od sedam do trinaest minuta!

 

Naučnici kažu da mnogi muškarci i žene smatraju (odnosno neopravdano maštaju) kako bi seksualni odnos trebao trajati cijelu noć. Umjesto ultimativnog zadovoljstva, najčešća posljedica takvog razmišljanja je razočaranje!

 

Naučnici se nadaju kako će rezultati ovog istraživanja ohrabriti frajere i cure. To jest, dečki neće biti u panici ako ne mogu izdržati duže od 13 minuta, a cure će shvatiti da broj 13 može biti itekako sretan!

 

Cosmopolitan.hr

Komentari

komentara