Ljubav i veze

Odgovor jednog muža na postporođajnu depresiju supruge koji je oduševio internet

Napisao A. K.

Nakon porođaja, mnoge žene kritičkim okom posmatraju svoj odraz u ogledalu. Jedna od njih je bila i Laura Mazza, tridesetjednogodišnja majka dvoje dece koja se plašila da je njen suprug Dom više neće voleti zbog toga što se njeno telo…

Nakon porođaja, mnoge žene kritičkim okom posmatraju svoj odraz u ogledalu. Jedna od njih je bila i Laura Mazza, tridesetjednogodišnja majka dvoje dece koja se plašila da je njen suprug Dom više neće voleti zbog toga što se njeno telo promenilo.

„Moj suprug se zaljubio u telo koje je bilo preplanulo, mišićavo, bez strija i koje je moglo bez problema da se uvuče u uske farmerke i nosi najmanji konfekcijski broj odeće. Danas to nije moguće. Njegovo telo je ostalo potpuno isto, ali se moje promenilo na sve moguće načine. To nije pošteno“, iskreno je ispričala Laura.

Laura sa sinom Lucom i kćerkom Sofiom

Jednog dana, umorna i slomljena, stala je ispred svog muža i rekla: „Ovo nije telo u koje si se ti zaljubio.“ Odgovor njenog supruga dirnuo ju je duboko u srce, još jednom je uverio u jačinu njegove ljubavi i pomogao joj da se izbori sa postporođajnom depresijom koja ju je polako, ali sigurno sve više hvatala. Odlučila je da lepotu i ljubav kojom zrači ta poruka podeli sa svima preko Facebook stranice svog bloga „Laura Mazza – Mum On The Run“, a mi vam odgovor njenog supruga prenosimo u celosti:

„U pravu si. Ovo nije telo u koje sam se zaljubio. Umesto toga, to je telo u kojem su naša deca rasla i bila bezbedna. Tvoje telo je stvorilo život i ja se svakog dana zaljubljujem u njega. Nisam ni znao šta znači ljubav dok nisam vidio to telo i saznao šta sve može da učini. Hvala ti na tome.“

Laura i Dom

Laura je svesna da postoji još mnogo žena na svetu koje su nesigurne i nezadovoljne svojim telom nakon porođaja i zato želi da im poruči da se nemaju čega sramiti. Umesto toga, treba da uživaju u činjenici da su stvorile nešto što je vredno svake strije i rupice. Ona se sada oseća mnogo bolje i voli da piše o sebi kao osobi i majci, te se nada da će pričama na svom blogu inspirisati žene širom sveta da prestanu težiti „savršenstvu“ i prihvate same sebe onakve kakve jesu.

„Život počinje sad, neće čekati da vi dostignete savršenu kilažu. Sigurno ne želite da sa 50 godina pogledate iza sebe i žalite zbog vremena koje ste izgubile čekajući da vaše telo izgleda savršeno kako biste mogle početi da živite svoj život“, naglašava Laura i sa osmehom na licu dodaje da ima dosta vremena u budućnosti da se odreknete kolača, ali zasad jedino što trebate jeste živeti život punim plućima i uživati u svakom trenutku.

Izvor: Daily Mail/lolamagazin

Komentari

komentara