Ljubav i veze

Želite da budete nešto više – Kako izaći iz prijateljske zone

Napisao admin

Zapeli ste u prijateljskom odnosu koji je trebao postati nešto više? Potražili smo savjete od Chiare Atik, autorice knjige „Modern Dating: A Field Guide for how to cope when you want more with a guy“, kako se izvući iz takvog odnosa.


Prijatelji (aceshowbiz.com)

Spriječite na vrijeme

Čim shvatite da vam se dečko sviđa, pozovite ga van, ali isplanirajte izlazak da bude više kao spoj nego kao prijateljski izlazak. Razmislite: večera u restoranu ili utakmica? Sramežljivi ljudi teže tome da polako upoznaju drugu osobu, iako je privlačnost obostrana i upravo tako zapnu u frendovskoj zoni.

Ne omalovažavajte se

Često u razgovoru kažemo nešto poput „Baš sam majmunica!“ s namjerom da ispadnemo smiješni. Ali takve stvari uglavnom vode k prijateljstvu, a ne romantici. Ako želite da vas dečko gleda na određen način, nemojte se podcjenjivati, čak niti u šali!

Nemojte biti previše dostupni

Nemojte biti predostupni – niti što se tiče vremena niti emocija. Dajte mu prostora da vas poželi. Skloni smo razmišljanju da ako provodimo što više vremena s dečkom, on će se s vremenom zaljubiti u nas. Ali to rijetko ispadne tako.

Ne zaboravite na dodir

Počnite s malim stvarima – stavite mu ruku na leđa, odmorite glavu na njegovom ramenu, poljubite ga u obraz kad se opraštate. Ako vam uzvrati gestu ili vam stavi ruku oko vrata, idete u pravom smjeru.

Učinite ga malo ljubomornim

Sprijateljite se s više muških frendova. Ako ste zauzeti s drugim prijateljima, više će se potruditi da provodite vrijeme i s njim. Možda će trebati neko vrijeme da i on shvati da želi nešto više od prijateljstva.

Tražite ga male usluge

Zatražite ga da učini nešto za vas, recimo da vam prošeće psa kad niste u gradu. Sitnice koje inače rade dečki i djevojke u vezi, utjecat će na to da će biti nježniji i ponašati se zaštitnički prema vama.

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara