Ljubav i veze

Tri razloga zbog kojih muškarci bježe od vas

Napisao A. K.

Želite li napokon zadržati muškarca, prestanite raditi ove stvari.

ZVUČI li vam ovaj scenarij poznato: započeli ste novu vezu i ispočetka je sve bilo savršeno, a onda je on odjednom nestao iz vašeg života?

Ako vam se to dogodilo i nekoliko puta, vjerovatno stalno ponavljate jedne te iste pogreške kojima muškarce tjerate od sebe te tako nesvjesno sabotirate sve svoje veze. Ovo su tri najčešće pogreške koje žene rade u vezama. Provjerite radite li ih i vi:

Glumite mu mamu

Nijedan muškarac ne želi biti u vezi sa svojom majkom pa mu je i nemojte glumiti. Ako pratite svaki njegov pokret i govorite mu što da radi te kako da se ponaša, mogao bi se lako uplašiti i pobjeći glavom bez obzira. Ovo je i jako čest problem u vezama, kada žene misle da imaju pravo kontrolirati život svog partnera, a obično je i znak emocionalne nesigurnosti.

Glumite psihologa

Žene se često i uzaludno trude dekodirati muško ponašanje i razumjeti mušku perspektivu kako bi popravile stvari koje im se ne sviđaju.  No ono što kažu u narodu je, nažalost,  točno: nijedna žena ne može promijeniti muškarca. A muškarcima nije ni potreban netko tko ih želi mijenjati, nego netko tko će ih prihvatiti i s kim će dijeliti svoje misli i osjećaje bez straha od osuđivanja.

Vi ste mu samo rezerva

Ako vas zove samo kada nema društvo te je pažljiv i sladak samo kada nešto očekuje zauzvrat, zapitajte se prvo treba li vam uopće takav muškarac u životu. Ako je vaš odgovor da, onda vas nažalost moramo obavijestiti da ste njemu samo rezerva i da to nije dobar način za zadržavanje muškarca. Poradite na svom samopouzdanju i tek onda pokušajte vidjeti hoće li se i on promijeniti i početi vas cijeniti. Ako se to ne dogodi, recite mu zbogom.

 

Izvor: Index.hr

Komentari

komentara