Ljubav i veze

Ovo je pravi razlog zašto žene odbijaju odnos

Napisao H. H.

Žene često doživljavaju gubitak libida. Iako to može da utiče na se*sualni odnos sa partnerom, imajte u vidu da je to promjenljivo stanje, te da postoji rješenje ovog problema.

Vjerovatno vam se do sada desilo da nakon odgledanog filma u kinu ili neke druge zajedničke aktivnosti stignete sa suprugom (ili djevojkom) kući željni malo zabave u krevetu. Nekada naprosto osjećate kako ste oboje se*sualno povezani jer ona drhti od uživanja kad god je dodirnete i jedva čekate jedno drugom da skinete odjeću… Ali tu su i momenti kada ona samo želi da ode na spavanje, a vas savladava osjećaj frustriranosti, piše “B92“…

Ubrzo ćete zaključiti “Pa dobro, umorna je, imala je naporan dan”. Da, to se dešava ako se nije dovoljno naspavala prethodne noći i dan joj je bio veoma stresan. Opšte je poznato da stres utiče na mnoge aspekte života pa tako i na onaj se*sualni. Posebno su osjetljive žene koje dugo žive pod uticajem stresa. Takav način života može znatno oslabiti libido. Pokušajte da joj pomognete da se opusti i vrlo je vjerovatno da će ući u raspoloženje za malo “igranja”.

Takođe, za razliku od mnogih muškaraca, žene uz se*s vežu emocije. Šta to, tačno, znači? Ako u vezi postoji problem i ako se žena ne osjeća emotivno sigurno, trpjet će njen libido. Posljedica? Loš ili čak nepostojeći se*sualni život. Rješenje problema jeste otvoren razgovor između partnera. Ako se veza može poboljšati, pojačaće se i njen libido, a samim tim i se*sualni život oba partnera.

Ponekad se dešava da žene i ne znaju da su bolesne, a kao simptom zna da se pojavi smanjena želja za se*som. Vrlo često se tako pokazuje, na primjer, bolest štitne žlijezde. Kada se izleči eventualna bolest, i libido će se vratiti u normalno stanje.

 

Komentari

komentara