Ljubav i veze

Kakva je devojka koja se upušta u veze sa zauzetim muškarcima?

Napisao H. H.

Nemaš stalnog momka ali si povremeno sa onima koji imaju devojke, ili sa muškarcima koji su oženjeni. Ti si ona za koju kažu da je „druga žena“. I misliš, šta tu nije kako treba?

Moral. To je ono što izgleda da tebi fali. Ako svoj postupak opravdavaš tako što govoriš da je to velika ljubav ili nešto slično, znaj da to opravdanje nije važeće. Ne priznaje se. Da stvarno, ali zaista, voliš tog nekog zauzetog, bila bi u stanju da sačekaš da raskine svoju vezu. Dakle, vraćamo se na moral. Niko ko ima poštovanja prema sebi i drugima, ne bi ulazio u takvu avanturu. Prevaru ove vrste treba shvatiti kao zabijanje noža drugima u leđa. Nije čak ni važno da li ti devojku ili ženu muškarca sa kojim si uopšte i poznaješ, važno je samo da ona postoji. Tu je tačka. Dakle, prevara je mutna radnja, pre svega nemoralna, i to je prva i osnovna stvar zašto to ne treba raditi.

Samopouzdanje. Ako stalno dolaziš u iskušenje da budeš sa nekim ko je zauzet, zapitaj se zašto to zapravo radiš. Ima onih kojima je zanimljivo da se udvaraju takvim momcima. Takve devojke se osećaju posebno lepo kada ih, neko ko pored sebe već ima devojku, primeti. To im je, na neki način, potvrda da su lepe, zgodne, poželjne i bolje od njihovih devojaka. Ako si jedna od takvih, znaj da je to odraz toga da zapravo nemaš samopouzdanja. Jer, da si zaista toliko sigurna u sebe, ne bi ti bila potrebna pažnja svih tih muškaraca, nego bi ti bio dovoljan jedan jedini koji bi ti zaista prijao i koga bi umela da voliš. Uostalom, ako te neki zauzeti muškarac primeti, uopšte ne mora da znači da si toliko privlačna da ne može da ti odoli, nego može i da znači da je shvatio da lako može da te ima pa-zašto da ne? Svakako, njegov moral je još niži ili jednak tvom.

Poštovanje. Ako dozvoljavaš sebi da budeš na drugom mestu, da budeš ta „druga žena“, koja će nekome služiti kao neka dopuna, zakrpa za nešto plitko, to najverovatnije znači da nemaš poštovanja prema sebi. Ne ceniš sebe dovoljno. Dozvoljavaš da se neko poigra sa tobom i ostavi te. Dozvoljavaš da te neko koristi samo kada mu nešto treba. I, dozvoljavaš da budeš neko ko će se sa tim muškarcem sakrivati, dok će sa svojom devojkom (ili ženom) ponosno šetati ruku pod ruku. Zar ne shvataš koliko to nije u redu? Zar ne bi ti trebala da budeš ta koja će biti na prvom mestu, na JEDINOM mestu? Zar ti ne zaslužuješ nepodeljenu ljubav i pažnju? Ako ti ne zahtevaš poštovanje, nećeš ga ni dobiti. Bićeš nečija igračka, i predmet podsmeha. Ako se sada braniš tako što kažeš da si ti ta koja ostavlja, pročitaj ponovo deo o samopouzdanju.

I za kraj, za sve one koje veruju da su one draže tim muškarcima od njihovih žena: ako je tako, zašto je nije ostavio? Zašto nije sa tobom, nego je i dalje sa njom u zvaničnoj vezi ili braku? Da te stvarno voli, odavno bi rešio tu situaciju i bio samo sa tobom. Ne daj da te zavaraju njegove slatke reči. Ako je rekao da će je ostaviti ali to stalno odlaže, nemoj se tome ni nadati. On je i kukavica. Uostalom, čak i da je ostavi, ko ti garantuje da isto to što je njoj uradio sa tobom, neće uraditi i tebi?

Izvor: Onaportal

Komentari

komentara