Ljubav i veze

Kako dalje – Šta nakon prekida?

Napisao admin

Jeste li se ikad našli u situaciji da ste u vezi i da vidite da to ne vodi nigdje?


Slomljeno srce (foto: cue.ba)

Ako jeste tada znate da je najbolje ne odugovlačiti s odlukama već razgovarati s partnerom jer koliko nije pošteno prema vama, nije ni prema vašoj drugoj polovici. Ako je vaš odnos završio, to treba prihvatiti i krenuti dalje.

Često se postavlja pitanje da li možete biti prijatelji nakon toga. To ovisi o tome da li je veza bila prožeta dubokim osjećajima i emotivno komplicirana – tada je malo vjerojatno da ćete nastaviti normalan prijateljski odnos. Međutim ako je odnos od samog početka veze bio više platonski, tada je normalno da se te dvije osobe žele i dalje družiti kao prijatelji, budući da u svojoj vezi dok su bili zajedno, nisu imali puno hemije nego im  je prijateljstvo uvijek bilo važnije.

Šta nakon prekida?

Trebat će vam vremena da se ohladite, prvo smirite, a onda odlučite koje će biti vaše daljne životne odluke. Ono što prvo treba je izbjegavati mjesta na kojima ste najviše vremena provodili kao par. Uzmite si neko vrijeme za tugovanje, to je ipak normalno budući da nismo roboti nego ljudi. Bacite sve stvari koje vas podsjećaju na prošlu ljubav, razgovarajte s bližnjima o svojim osjećajima. Počnite vježbati, promjenite frizuru, učinite sve ono što ste htjeli prije, ali vam vaš partner nije dozvolio, omogućio. Kad ste u fazi da nastojite preboljeti bivšu ljubav, naš vam je savjet da neko vrijeme ne uskačete u vezu, jer obično takve  “rebound” veze ne završavaju s dobrim krajem. Radi se o tome da tada osobe ne nauče funkcionisati same, nego počnu uskakati iz veze u vezu i počnu zaboravljati kako je živjeti sam, donositi odluke  i stajati iza njih. Dajte si malo vremena da se nađete. Uzmite vremena da upoznate nekoga ili ćete propustiti priliku. Nemojte se oslanjati na suprotni spol u tako osjetljivom trenutku.

Svi znamo da to nije nimalo jednostavna situacija i da nam se u tim trenucima čini kao da se cijeli svijet srušio, ali to je sasvim normalan osjećaj jer svi smo složeni od krvi i  mesa i svi smo na neki način sebični kada mislimo da prvu osobu koju upoznamo, a misli se najviše na dob od 17 do 27 godine da smo sreli “ljubav svog života” da je to konačno, da više ne moramo tražiti.

Život nije lagan, činjenica je da nekog mazi više, nekog manje, ali ono što stoji je da se moramo pripremiti na ljubavna razočaranja i da isto tako tamo negdje postoji netko za nas, samo moramo biti strpljivi.

zanosna.com

Komentari

komentara