Ljubav i veze

Muški vodič u (ne)poznato – Prvi sastanak- ponašaj se!

Napisao admin

Obično velike muke i napori uslijede prije samog prvog sastanka, stvari se ne dešavaju baš kako bi nama najviše odgovaralo, pa oko nečega treba i da se potrudimo i da sačekamo neko vrijeme.


Prvi sastanak (Foto: Cure.ba)

Međutim, isto kao što je i put do prvog sastanka bitan, tako je bitan i taj prvi sastanak. Važno je šta ćemo reći, šta pitati, a šta prešutiti i uopšteno govoreći, bitno je kako ćeš djelovati u cjelini.

Pa da počnemo! Kada je već došlo do toga da ste se dogovorili za čuvenu „kafu“, moraš se pripremiti i obratiti pažnju na nekoliko stvari, objašnjava MuškiMagazin.com.

Mjesto

Bilo bi dobro da mjesto vašeg sastajanja bude kafić sa umjereno glasnom muzikom i u kom će biti umjeren broj ljudi. Tačnije, nemoj da biraš mjesta u kojima je muzika preglasna jer nećete moći da razgovarate, a sa druge strane nemoj birati ni lokale u koje niko živ ne ide. Najbolje bi bilo da je to jedan prosječan kafić, koji je udoban i gdje je prijatna atmosfera. Naravno, ukoliko ona želi i insistira da mjesto bude po njenom izboru… Ne preostaje ti ništa drugo osim da budeš džentlmen i složiš se sa njom.

Garderoba

Trebalo da izgledaš kao da pri odabiru garderobe nisi potrošio previše vremena, a u suštini tako treba i da bude. Nemoj doći u trenerci, ali nemoj ni u odelu! Probaj da izabereš kombinaciju u kojoj se osjećaš udobno i za koju ti smatraš da ti dobro stoji, jer ipak je mnogo važno da vezano za odjeću nemaš nikakvu neprijatnost koja bi ti odvlačila pažnju.

Pri tom, kad smo već kod stajlinga, moraš povesti računa o tome da sva garderoba bude čista uključujući i obuću, kako ne biste ni ti ni ona u nekom trenutku primetili neku fleku ili bilo šta što može da dovede do neprijatne situacije. Naravno, na prvom sastanku se podrazumeva i svježe oprana kosa, uredni nokti itd.

Priča

Kako god okreneš, vjerovatno i ona, a ti sam očekuješ od sebe da budeš zanimljiv i da vodiš priču. Ne radi se o tome da treba da brbljaš o svemu i svačemu samo da bi pričao, ali svakako ne treba da pustiš djevojku da (kakva god ona bila) totalno preuzme priču, a tebi da ostane samo klimatanje glavom i slušanje. Obje varijante su prilično katastrofalne…

Ako po prirodi znaš da nisi previše zanimljiv ili duhovit, bolje je i da prije sastanka u glavi (ili na papiru) „složiš priču“ koja ti se čini duhovito i šarmantno. Sjeti se nekog filma, knjige ili uostalom situacije iz života koja ti je bila upečatljiva i simpatična. Samo nemoj da brbljaš ili da šutiš; probaj da pronađeš „zlatnu sredinu“!

Pitanja

Normalno je i prirodno da očekuješ neke stvari da saznaš o njoj na prvom sastanku. I ona to isto očekuje da sazna o tebi… Međutim, nemoj žuriti!!! To je samo prvi sastanak, gdje ćeš vidjeti da li uopšte jedno drugom odgovarate kao osobe koje mogu lako da komuniciraju i između kojih postoji simpatija. Biće dosta vremena za upoznavanje, o tome nemoj da brineš! Nemoj da postavljaš direktna i intimna pitanja! Nikako!

Zna se šta je to – pitanja vezana za porodicu, imovinsko stanje, bivše momke i tako dalje. I kad god pomisliš da je pitaš nešto za šta nisi siguran da bi trebalo, razmisli da li bi tebi bilo prijatno da te pita neka djevojka koja ti se sviđa. Znači, prva kafa/sastanak služi za neobavezne priče (i pitanja!), pokazivanje onog dobrog što imaš u sebi i trebalo bi koliko je god moguće da sve to protekne opušteno! Samo se opusti i budi ono što jesi! Ponekad sitni gafovi i nespretnost umiju da budu neodoljivo šarmantni i dragi. Samo bez foliranja!

cure.ba

Komentari

komentara