Ljubav i veze

Najčešći razlozi – 5 razloga zašto oženjeni muškarci varaju

Napisao admin

U današnje vrijeme, često možemo čuti da partneri varaju svoje bračne drugove. Koji su razlozi afera u braku?Afere u braku uglavnom se dešavaju između usamljenog oženjenog muškarca i mlađe zbunjene žene.


Varanje (foto: cure.ba)

Kako god, uvijek nam se čini da muškarci češće varaju svoje žene, nego što to rade žene. Da li je to tačno ili nije, mi to nećemo ispitivati u sljedećem članku. Ono na šta ćemo mi obratiti pažnju u ovom tekstu jesu najčešći razlozi varanja muškaraca. Pa, pogledajmo…

1. Uhvaćen u dosadu braka.

Većina afera rodi se zbog dosadnih brakova. Muškarci su više avanturistički tipovi od žena, a kao rezultat toga, oni se, ukoliko im je dosadno, odluče za neko jeftino uzbuđenje izvan braka.

2. Kriza srednjih godina. 

Većina muškaraca prolazi  kroz razdoblje „kriza srednjih godina“ kada se moraju pomiriti sa činjenicom da nisu više mladi. U očajničkom pokušaju da se osjećaju mladi, muškarci varaju svoje partnerice. Najčešće, muškarci tada pronalaze mlađe žene kako bi se osjećali kao mladići. 

3. Žene brže stare. 

Ako je bračni par otprilike iste dobi, žena je ustvari dosta starija od muškarca. To stvara kompleks osjećaja ponosa ili superiornosti kod muškarca. Oženjeni muškarci smatraju da oni izgledaju i da se osjećaju puno mlađe od svoje supruge i time opravdavaju svoje varanje. 

4. Samo zbog zabave.

Ovo je vjerojatno najtačniji razlog od svih. Muškarci varaju samo zbog zabave. Oni nemaju namjeru ugrožavati stabilnost njihova braka, ali faktor rizika ih oduševljava. Muškarci varaju jer je to uzbudljivo i oni vjeruju da neće biti uhvaćeni.

5. Žene uzimaju zdravo za gotovo.

Većina muškaraca vjeruje da ih njihove žene nikada neće ostaviti, čak i ako ih oni varaju. Udate žene često misle o svojoj djeci i budućnosti prije nego što odu od svojih supružnika – varalica. Dakle, muškarci uzimaju zdravo za gotovo da će im biti oprošteno za njihovo varanje.

cure.ba

Komentari

komentara