Ljubav i veze

Ženama seks dosadi češće i brže nego muškarcima, a sad znamo i zašto

Napisao H. H.

Istraživanje je obuhvatilo gotovo 5 tisuća muškaraca i gotovo 7 tisuća žena, a ono što je zajedničko za oba spola je opadajući libido tijekom godina

REDOVITI seks je dobar za zdravlje, ali nažalost, novo istraživanje pokazuje da ženama seks dosadi četiri puta češće nego muškarcima, pod uvjetom da je riječ o vezi u kojoj par živi zajedno preko godinu dana.

Istraživanje je obuhvatilo gotovo 5 tisuća muškaraca i gotovo 7 tisuća žena, a ono što je zajedničko za oba spola je opadajući libido tijekom godina. Muškarci gube želju za seksom između 35. i 44. godine, a za žene pad počinje između 55. i 64. godine.

Od muškaraca uključenih u istraživanje, njih 15 posto izjavilo je kako ima smanjenu želju za seksom u protekla 3 mjeseca ili dulje, a isto vrijedi za 34 posto žena.

Postavlja se pitanje zbog čega dolazi do smanjenog interesa, a istraživanje ima odgovor i na to.

Ženama seksualni poriv smanjuje prisutnost djece u kući, a još jedan problem im je loša komunikacija s partnerom – ako im nije dovoljno ugodno pričati o problemima u seksu, radije će ga u potpunosti izbjegavati.

Za muškarce gubitak interesa nastupa ako su u prošlosti imali problema s izvedbom, zbog čega će s vremenom početi izbjegavati seks kako bi se poštedili neugodnosti.

Naravno, tu su i drugi faktori koji vrijede za oba spola, primjerice postojanje spolnih bolesti i povijest loših seksualnih iskustava, zbog kojih je seks za njih postao nelagodan.

Komentari

komentara