Ljubav i veze

Neodgovoran i kada su male stvari u pitanju – Sedam signala koji govore da muškarac nije spreman za ozbiljnu vezu

Napisao admin

Mnogi mlađi muškarci ozbiljnu vezu doživljavaju kao neprijatelja i imaju strah od vezivanja. Budućnost s njima je vrlo neizvjesna i teško da se to može promijeniti.


par (foto:cure.ba)

Malobrojni su mladići koji zamišljaju svoju daleku, a posebno blisku budućnost u naručju samo jedne žene. Ipak, postoji nekoliko znakova na osnovu kojih možete predvidjeti da li je vaš muškarac spreman da se skrasi uz vas ili to nije slučaj.

Neodgovoran i kada su male stvari u pitanju

U ljudskoj je prirodi da ljudi ponekad zakasne ili otkažu sastanak. Ipak, postoje muškarci kojima je ovakvo ponašanje svojstveno i dešava im se često. Upravo oni predstavljaju oličenje neodgovornosti, zbog čega postoje velike šanse da će vas takav tip muškarca razočarati u budućnosti.

Ispoljava svoja osjećanja isuviše brzo

Ukoliko vam muškarac već na trećem sastanku pominje brak, takvog muškarca nemojte uzimati za ozbiljno. Možda će vam se na prvi pogled učiniti kako on sasvim čvrsto i sigurno pristupa vezama, ali je vrlo vjerovatno da se radi o tipu koji je nezreo, iracionalan i promjenjljivog mišljenja, što znači da ga vrlo brzo može i promijeniti.

Svjež raskid

Muškarac koji iza sebe ima dugu i ozbiljnu vezu, a pritom i ružan raskid, nije optimističan kada je u pitanju njegova ljubavna budućnost. Ukoliko ste naišli na upravo ovakvog momka, budite obazrivi jer period oporavka može potrajati.

Lutajući pogled

Sigurno vam se nekada desilo da vaš dečko baci pogled na zgodnu djevojku koja je upravo prošla ulicom, iako ste vi bili pored njega. Takve stvari su normalne, ali postaju problematične ukoliko se dešavaju svakodnevno. Iako izreka kaže da nema ničeg lošeg u gledanju, ovaj oblik ponašanja može da ukazuje na njegovu pretjeranu zainteresovanost za neke druge stvari u koje se vi svakako ne uklapate.

Niste mu prioritet

Muškarci često govore jedno, a misle suprotno. Ukoliko vam priča kako mu mnogo značite, a pritom djelima ne pokazuje koliko ste mu važni, dobro razmislite zbog čega mu je sve bitnije od vas. Ako su mu preči prijatelji, posao ili bilo šta drugo, to znači da nije u stanju nesebično da voli, što jedino predstavlja osnovu za srećnu zajedničku budućnost.

Još uvijek ne poznajete njegove prijatelje

Ukoliko još uvijek niste ušli u krug njemu bliskih ljudi, to je jasan pokazatelj da on vašu vezu uzima manje ozbiljno od vas i da nije spreman za ništa ozbiljnije od toga što vam je pružio.

Trenutno nisam spreman, ali biću…

Muškarci nerijetko zavaravaju ženu da će se stvari promijeniti. Ukoliko vam vaš partner do sada nije dao do znanja šta planira sa vama, možda je vrijeme da razmislite o tome kuda sve to vodi i preispitate svoja osjećanja. Ukoliko se odlučite da i dalje budete “lovac”, može se desiti da on pristane, ali ne iz stvarne želje, već zato što smatra da je za tako nešto “napokon došlo vrijeme”.

cure.ba

Komentari

komentara