Ljubav i veze

Otkrivamo – Da li ste previše pametni za njega?

Napisao admin

Muškarci vole pametne žene, ali one koje stalno pametuju nisu uvijek poželjno društvo. Ako znate sve o svemu, lako možete izgledati zastrašujuće zbog čega će vas neki muškarci radije zaobilaziti. Ako želite upoznati muškarca koji je zainteresovan za zabavu, nemojte ga otjerati svojom inteligencijom. Donosimo vam nekoliko savjeta uz koje nećete djelovati „prepametno“.


Žena (Foto: Cure.ba)

Sveznalica – Poželjno je biti informisan i znati razgovarati o svakoj temi. No, isto tako je poželjno prepoznati situaciju kada ne biste trebali iznositi previše informacija i previše govoriti o nekoj temi. Ako uz čašu vina uživate u romantičnoj večeri, ne morate mu ispričati sve o proizvodnji vina ili francuskoj kuhinji. Umjesto predavanja pustite i njemu da govori i uživajte u trenutku.

Bolja od njega – Niko ne voli da mu se obraća s visoka. Ako i mislite da ste puno pametniji od njega, nemojte mu to pokazati. Možda će reći nešto s čim se uopšte ne slažete, ali dalja rasparava o tome može prerasti u oštru prepirku, pa čak i svađu. Ako želite ponoviti izlazak, suzdržite se, jer će u protivnom misliti da ste naporni.

Bez ispravljanja – Niko nije imun na greške, ali mnogi mrze ispravljanje. Ako umjesto jer kaže jel, pokušajte pričekati sa ispravljanjem jer je možda riječ o lapsusu. Ako neku riječ izgovara pogrešno, a vi ne možete izdržati a da ga ne ispravite, učinite to na najbezbolniji mogući način. Recite mu kako ste donedavno i vi mislili da se ta riječ izgovara onako kako ju je on izgovorio, ali da je to ustvari neispravno. Budite ljubazni i lakše će podnijeti ispravljanje.

Pogriješite – Većina nas voli uvijek biti upravu, a vjerovatno u većini slučajeva to i jeste. No, ponekad ipak popustite. Ako vam nešto nije pretjerano važno, dopustite da on bude upravu. Vi ćete svakako znati šta je istina, ali on će se osjećati mnogo bolje.

cure.ba

Komentari

komentara