Ljubav i veze

Istina o braku s princem Charlesom: Dan nakon vjenčanja pokušala sam prerezati vene…

Napisao H. H.

Daily Mail objavio je danas drugi nastavak Dianine istine o njenom braku s princom Charlesom koju je u tajnosti snimila, a koje su poslužile kao izvor Andrewu Mortonu za knjigu “Diana: Her True Story”.

Princeza Diana ispričala je i kako se osjećala 29. jula 1981., na dan vjenčanja, koje je širom svijeta pred TV-ekranima pratilo 750 miliona ljudi.

Ispričala je kako je dva dana uoči vjenčanja na generalnoj probi imala dojam da će se srušiti jer joj je tokom cijelih zaruka i dva dana uoči vjenčanja u mislima bila samo Camilla Parker Bowles.

– Noć prije vjenčanja povraćala sam, probudila se bulimija. Niko nije shvatao šta se zapravo događa. Kada sam se probudila na dan vjenčanja, u srijedu, bila sam jako smirena i osjećala sam se kao janje pred klanje. Svi oko mene su bili sretni, ali ja se nisam tako osjećala. Dok sam hodala prema oltaru, pogledom sam tražila Camillu, znala sam da je tu negdje. Svog muža sam cijelo vrijeme zaljubljeno posmatrala i znam da sam mislila kako sam najsretnija djevojka na svijetu. Pomislila sam, on će se brinuti za mene. Kako sam samo pogriješila. U jednom trenutku sam ugledala Camillu i pored nje njenog sina Toma. Još uvijek pamtim svaki detalj na njoj u tom trenutku – ispričala je princeza.

Prvi dio medenog mjeseca Charles i Diana proveli su na imanju rođaka kraljevske porodice. Prema Dianinim riječima, Charles je uzeo sa sobom brdo knjiga o čijem su sadržaju raspravljali tokom ručka, a drugi dio medenog mjeseca su proveli na jahti kraljevske porodice, gdje su svaku večer imali goste i nikada nisu imali vremena jedno za drugo.

– U tom trenutku, moji problemi s bulimijom bili su jako ozbiljni. Na jahti sam povraćala četiri puta dnevno. Imala sam noćne more, sanjala sam Camillu koja je postala moja opsesija. Nisam imala povjerenja u Charlesa koji je Camillu zvao svakih pet minuta da je pita kako da se nosi sa svojim brakom – kazala je ona.

Priznala je da joj je smetalo što su Charlesu kraljica i prince Philip, njegovi roditelji, uvijek bili na prvom mjestu. U borbi s bulimijom, depresijom zbog braka koji nije onakav kakvim ga je zamišljala pokušala si je oduzeti život.

– Prerezala sam si zapešće žiletom samo nekoliko sedmica nakon vjenčanja. Krv je curila – rekla je u jednom trenutku Diana.

Povratkom u London zatražila je pomoć stručnjaka, a jedino rješenje svom problemu dobila je u obliku Valiuma.

– William je začet u oktobru, to mi je zaokupilo misli i razveselilo sve oko mene. Bila je to teška trudnoća, povraćala sam gotovo stalno. Bilo mi je teško, a svi su cijelo vrijeme žalili Charlesa i govorili kako mu je teško sa mnom. Porod je bio jako težak, a kad je kraljica došla u bolnicu posjetiti me gledajući Williama rekla je: Hvala Bogu da nema uši na oca. Kada sam došla kući, pala sam u postporođajnu depresiju. Ako se Charles ne bi pojavio kući u vrijeme kad je rekao da će doći, imala sam samo crne misli na umu. Suze, panika, suze i tako redom. Na dan Williamovog krštenja ja sam bila sasvim nebitna, kao da nisam bila tamo. Niko nije obraćao pažnju na mene, u jednom trenutku i William je počeo jako plakati, baš kao da osjeća da sam loše – rekla je Diana, prenosi “Večernji list“.

Komentari

komentara