Ljubav i veze

Ubijena na vjenčanju jer se nije htjela udati za rođaka!

Napisao H. H.

Jedna 21-godišnjakinja ubijena je na vjenčanju u Njemačkoj jer je odbila da se uda za svog rođaka, piše “Metro”.

Otac djevojke Ghazi H. (50) objavio je sliku na Facebooku kako njegova kćerka Shilan leži u lokvi krvi i zahtijeva pravdu.

 

“S najdubljim osjećajem gubitka i boli objavljujm da sam izgubio kćerku. Umrla je u lokvi vlastite krvi, kao žrtva podmukle prevare i tradicije”, napisao je otac, inače Kurd, čija je kćerka odbijanje rođaka platila životom na vjenčanju u Hanoveru, piše “Dnevnik“…

Ghazi je sa svojom porodicom pobjegao iz Iraka u Njemačku kada je njegova kćerka imala svega tri godine. Otac je kazao kako je njegova kćerka bila samouvjerena mlada žena koja je imala njemačko državljanstvo i studirala je na fakultetu u Hanoveru.

Ghazi je rekao da su njegova dva brata Numan H. i Hassan H. dogovorili vjenčanje između Shilan i rođaka Sefina, čemu se ona žestoko protivila. Naime, Ghazi je bio odsutan zbog posla u Iraku i njegov brat je pazio na njegovu porodicu dok je radio na projektu.

Kazao je da su ugovorili brak sa sinom od brata bez njegovog znanja. Kad se vratio s puta kćerka ga je zamolila za pomoć.

“Molila me je da uradim nešto po tom pitanju tako da sam ja raskinuo zaruke”, rekao je Ghazi.

Pucnjava se desila 13. marta i policija ima nalog za hapšenje Sefina.

Komentari

komentara