Ljubav i veze

OSJETILA JE DA POSTOJI DRUGA ŽENA: Šokirala se kad je pročitala poruke na Facebooku svog zaručnika!

Napisao H. H.

Kada je Rebecca Lewis otkrila da je njen zaručnik planira ostaviti zbog plavuše koju je upoznao na Internetu, njen svijet se srušio.

Ona je pronašla poruke na njegovom laptopu koje su dokazivale da flertuje sa ženom koju je “upoznao” par sedmica nakon što su se zaručili

Kristen Whitw, misteriozna žena, poslala je zahtjev za prijateljstvo Rebeccinom zaručniku Paulu Rusheru na Facebooku, a nakon toga su se čuli i po deset puta dnevno. Rebecca je čitala poruke koje su njih dvoje razmjenjivali i shvatila da se Paul, iako je nikad nije sreo, zaljubio u Kristen i da planira budućnost s njom, piše “Doznajemo“…

Kada je Rebecca svom zaručniku rekla da je pronašla ove poruke, on joj je rekao da prekida vezu s njom. Ona se spakovala i napustila njihov zajednički dom.

“ROMANTIČNA” PREVARA

Umjesto da nastavi dalje sa svojim životom, Rebecca je postala sumnjičava, pa je unajmila detektiva. Ubrzo je saznala da je Paul žrtva “romantične” prevare. Prevaranti su koristili slike ruske manekenke, kako bi od naivnih ljudi uzeli na hiljade funti.

Umjesto da pusti Paula da plati svoju grešku, ona je intervenisala i zaustavila ga prije nego što je uplatio 2.000 funti (oko 2.500 eura) svojoj novoj djevojci, koja mu je tražila novac za avoinsku kartu-kako bi mu se pridružila u Velikoj Britaniji.

Nakon svega, Rebbeca i Paul su opet zajedno.

“Sumnjala sam da me Paul vara, ali nikad nisam mislila da će me ostaviti zbog žene koju nije nikad ni sreo. Moje srce je bilo slomljeno kad sam vidjela poruke koje je pisao Kristen. Bio je to šamar, naročito jer su počeli pričati nedugo nakon što me Paul zaprosio.

Posumnjala sam da me vara jer je preko noći prestao obraćati pažnju na mene. Ja sam mu i napravila Facebook profil, pa sam znala šifru. Bila sam šokirana kad sam vidjela poruke.”

OPROSTILA MU

Inače, Kristen se predstavljala kao bogata nasljednica, i obećala je Paulu da će zajedno ići na daleka putovanja. Međutim, navodno trenutno nije imala novac, pa je od njega tražila novac kako bi platila avionsku kartu.

Godinu dana nakon prekida, Rebbeca je odlučila oprostiti Paulu. Njeni roditelji bili su šokirani jer su znali šta je sve prošla.

“Sada opet štedimo za naše vjenčanja, a dijelimo isti pforil na Facebooku.”

 

Komentari

komentara