Ljubav i veze

Jedan pogled je dovoljan – Kako da znate da li ste u njegovim bezobraznim mislima

Napisao admin

Pogled muškarca otkriva njegovu prikrivenu seksualnu motivaciju, zaključili su istraživači, dok pogled žene nema tako usku vezu s njenim skrivenim mislima.


par (foto:cure.ba)

Najnovija istraživanja potvrdila su da se seksualni interes muškarca pouzdano vidi u njegovom pogledu. S druge strane, iz očiju žene ne može se iščitati baš ništa. 

Istraživači su skupili grupe od oko 30 muškaraca i žena starih od 18 do 25 godina i pokazali su im fotografije djece, dvadesetogodišnjaka i četrdesetogodišnjaka. 

Od ispitanika su tražili samo to da razgledaju slike kako bi to i inače učinili. Istovremeno su ih priključili na uređaje koji su pratili kretanje njihovog pogleda. 

Zatim su ispunili upitnik o njihovi seksualnim karakteristikama, s pitanjima čiji je cilj bio da se utvrdi koliko su slobodni u razmišljanju i manifestovanju polnosti. 

Poređenje upitnika i testa gledanja ukazalo je da su muškarci koji imaju snažniji seksualni poriv duže zadržavali pogled na grudima i bokovima dvadesetogodišnjakinja, ali se nisu zagledali u te dijelove tijela kod djevojčica ili žena starijih od njih samih. 

Ukratko, njihov pogled ukazivao je na njihov izraženi seksualni interes. S druge strane, kada su ženama dali fotografije muškaraca, pogledi žena nisu mogli da ukažu ni na kakvu zakonitost.

cure.ba

Komentari

komentara