Ljubav i veze

Da vam frajer ne bi zbrisao – Pet stvari koje ne bi trebalo da radite na početku veze

Napisao admin

Nakon gomile 'kretena', konačno ste upoznali novog momka, koji vas je odmah oduševio i već polako počinjete da maštate o zajedničkoj budućnosti… Hej! Usporite malo!


par (foto:cure.ba)

Na stvari kojima ćete otjerati muškarca od sebe upozorava savjetnik za veze i izlaske David Spajk Osterci, stručni saradnik portala “Your Tango”.

Samo ne reci “volim te”, barem ne prerano

Prošla su dva izlaska, a vi već znate da je on pravi za vas. Ne možete da odolite da mu to ne stavite do znanja. Bolje bi bilo da se malo priberete i držite jezik za zubima, jer će vam u suprotnom vrlo brzo zbrisati. Dajte mu malo fore da, makar na samom početku veze, uopšte shvati šta osjeća prema vama.

Nemoj ti, ja ću

Nemojte pogrešno da shvatite, muškarci vole žene koje se dobro snalaze u kući. Ipak, dozvolite im da makar povremeno i oni nešto učine za vas. Oni vole da se osjete da su vam potrebni. Ako nešto i zabrljaju, uvijek možete da počistite za njima.

Naučite da primate komplimente

Jedini prihvatljivi odgovor na kompliment je – hvala. Ni manje, ni više. Nemojte se svađati ili smijati lijepim riječima i pohvalama, samo ih prihvatite i nemojte odmah uzvraćati komplimentom. Kada muškarac da kompliment, posebno pred prijateljima ili porodicom, na svoj način govori – stvarno volim ovu ženu. Ako ne umijete da ga primite, steći će utisak ili da ste isuviše sujetni ili da patite od manjka samopouzdanja.

Nikako seks na prvom dejtu

Možda će rijetki i uživati u seksualno agresivnijem ponašanju već na prvom izlasku, ali većini muškaraca to će biti odbojno i vjerovatno vam se više neće javiti. Jednostavno, rijetki su oni koji vole lako osvojiv plijen, pogotovo što ih to plaši da biste tako lako popustili i sa nekim drugim.

Ne govorite mu da mrzite njegove prijatelje / porodicu

Prijatelji su rijetka stvar u životu koju biramo sami, zato ako uvrijedite njegove prijatelje, to je kao da ste uvrijedili njega. Kada je u pitanju porodica, tu ste na tankom ledu, posebno ako ste novi u njegovom životu. Najbolje je zadržati negativna osjećanja za sebe, čak i kada on sam govori nešto protiv njih. U tom slučaju je najbolje samo slušati ga i reći mu da će sve biti u redu.

cure.ba

Komentari

komentara