Ljubav i veze

Veličina je ipak važna! – Koliko muškarac treba da bude viši od žene?

Napisao admin

Veličina je ipak važna! Kako pokazuje novo istraživanje, žene žele muškarca koji je za 12,7 centimetara viši od njih.


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Kada je reč o ljubavi, čini se da je veličina zaista važna. Naime, rezultati novog istraživanja pokazuju kako žene žele muškaraca koji je 12,7 centimetara viši od njih. Upravo je to tolika razlika u visini između princa Vilijama i Kejt Midlton, što stvara sliku zaista skladnog para, piše Dejli mejl.

U anketi, koju je sprovela kompanija Lovehoney, učestvovalo je 2.000 ispitanika, a njih 70 odsto izjavilo je kako se osećaju bolje u vezi u kojoj je muškarac viši.

Svaki peti ispitanik složio se s tim da je visinska razlika između 10 i 15 centimetara idealna, a tek svaki deseti ispitanik rekao je kako je najbolje kada su partneri identične visine.

Visinom od 190 centimetara, princ Vilijam i njegova supruga Kejt, koja je visoka 177 centimetara, smatraju se skladnim parom. Čini se kako je upravo visina odlučujući faktor kada je u pitanju pronalaženje partnera, a svega 24 odsto žena i 35 odsto muškaraca kaže kako im razlika u visini uopšte nije bitna.

Rezultati takođe pokazuju kako je čak 83 odsto žena i 89 odsto muškaraca zadovoljno visinom svog partnera, a samo 14 odsto žena priželjkuje da je njihov partner barem malo viši.

Uprkos tome što većina žena kaže kako visina ne utiče na vezu, šest odsto muškaraca kaže kako su se barem jednom trenutku osetili da su preniski da priđu ženi koja im se sviđa.

Istraživanje pokazuje da, kada je reč o visini, baš kao i boje očiju i kose, svi imaju svoje preferencije pa tako visina itekako utiče prilikom odabira partnera. Ali, kako napominju stručnjacii, iako svi preferiraju određenu visinu partnera, ona ne bi trebala da stane na put iskrenoj ljubavi.

tportal

Komentari

komentara