Ljepota

KLASIK MAKE-UPA – Sedam pravila crvenog ruža

Napisao admin

Najbolji efekt: Usne treba pripremiti za ruž blagim pilingom, odabrati nijansu s podtonom koji odgovara puti i kosi te obrubiti usne olovkom u identičnoj boji ruža.


ruž (foto:cure.ba)

Iako je već godinama popularan, crveni ruž mnogima nije lak izbor.  Kako ne biste pogriješili i izabrali najbolji ton za sebe razmotrite savjete o pripremi usana te procjeni teksture i usklađenosti s vlastitom bojom tena i kose.

1. Idealan podton ruža

Najvažnije je provjeriti podton crvenog ruža, koji može biti žućkasto-narančasti, plavi ili mješavina prva dva koji rezultira neutralnim podtonom.

Kako biste otkrili kojeg je podtona ruž, nanesite više različitih nijansi crvenog ruža na unutarnju stranu ručnog zgloba. Boja vaših vena pomoći će vam lako odrediti koji ton prevladava te tako odrediti i koji vama bolje stoje, prenosi 24sata.

2. Uzmite u obzir nijansu vaše puti i boju kose

Uz blijedu put i plavu kosu najbolje pristaje crveni ruž s podtonom plave poput boje trule višnje, dok će crvenokosim ženama svijetle puti odgovarati crveni ruževi s neutralnim podtonom, poput boje rajčice. Tamnokosim ženama sa svijetlim tenom najbolje pristaje crveni ruž boje vina.

Srednje tamnoj puti odgovaraju dublje crvene nijanse sa žutim podtonom, poput boje cigle. Za tamnu put rezervirani su “hladnije” nijanse crvenih ruževa s neutralnom bazom.

3. Bobice na usnama posvjetljuju zube

Onima čiji su zubi sivkasti ili žućkasti najbolje će ogovarati crveni ruževi s plavim podtonom, jer će zbog kontrasta zubi izgledati bjelije. Idealne nijanse su boje šumskog voća poput maline.

4. Izbjegavajte sjajila kod dramatičnog looka

Crveno sjajilo za usne nema isti efekt pokrivanja ili pigment kao crveni ruž. Iako se na određenoj svjetlosti sjajilo može činiti intenzivne boje, ono vrlo brzo mijenja boju pa je za savršen look najbolje upotrijebiti crveni ruž sa sjajnim česticama.

5. Koristite olovku

Crvena olovka, za razliku od svih ostalih kombinacija s ruževima, nezaobilazan je alat za savršeno oblikovanje i potpuni make up. Odaberite olovku identične nijanse ruža, koja će naglasiti boju, spriječiti da se ruž “prelijeva” preko rubova usnica i omogućiti da boja duže potraje.

6. Testirajte boju na usnama

Prije svakog nošenja ruža u javnosti nanesite ga kod kuće i ostavite barem sat vremena kako biste vidjeli hoće li njegova boja oksidirati i promijeniti se. Ako pri kupovini ruža niste u mogućnosti testirati ruž na usnama, utapkajte malo ruža na jagodice prstiju, jer su one zbog brojnih krvnih žila koje se nalaze u njima najbliže nijansi vaših usana.

7. Priprema usana

Posljednje je pravilo ujedno i najvažnije, a nalaže piling usnica prije nanošenja intenzivnog crvenog ruža. Ako vam je piling preintenzivan i nakon njege usne izgledaju još oštećenije, mrtve stanice kože skinite tako da usne protrljate zubnom četkicom. Potom usne obilno namažite melemom kako biste ih nahranili i spremni za nanošenje svog idealnog crvenog ruža!

cure.ba

Komentari

komentara