Ljepota

Držala je ovu mješavinu na glavi samo 5 minuta: Kosa je počela da raste kao luda! (RECEPT)

Napisao H. H.

Indijke odavno za rast i jačanje kose koriste aloe veru, koju koriste u kombinaciji sa sledećom mešavinom

Aloe vera se često spominje u alternativnoj medicini, što ne treba da čudi s obzirom na njene brojne blagodeti. Gotovo da nema oboljenja kod kojeg ova čudesna biljka ne može da pomogne.

Jedno od njih je i opadanje kose. Indijke odavno za rast i jačanje kose koriste aloe veru, koju koriste u kombinaciji sa sledećom mešavinom.

Potrebni sastojci: aloe vera, ricinusovo ulje, kokosovo ulje, vitamin E

Postupak: Uzmite list aloe vere, dobro ga operite i iseckajte (krupnije). Pomoću kašike izvadite gel iz lista kojim ćete da masirate teme.

Nakon toga, mešavinu od 1 kašike ricinusovog ulja, 2 kašike kokosovog ulja i kapsule vitamina E zagrejte na šporetu, izbegavajući da proključa. Tako zagrejanu mešavinu nanosimo na skalp (na koji smo prethodno naneli aloe veru) i blago masiramo 5 minuta.

Na taj način poboljšava se cirkulacija glave, koja će da podstakne rast kose. Na kraju operemo kosu na uobičajeni način. Neverovatno, ali prvi vidljivi rezultati biće primetni odmah posle prvog tretmana. Tokom vremena, kosa će rasto za 45-55% više nego uobičajeno.

Ostatak mešavine možete da držite u frižideru u teglici, a postupa bi trebalo ponavljati 4-5 puta nedeljno. Nakon nekoliko nedelja, videćete primetnu razliku na vašoj kosi.

Komentari

komentara