Ljepota

SAVRŠEN STIL Kombinovanje boja do nevjerovatnih rezultata

Napisao H. H.

Postoje boje koje obožavamo i nijanse koje nam nisu na listi omiljenih, ali, kada se iskombinuju na pravi način, s njima se postižu nevjerovatni rezultati.

Najčešće je riječ o kombinaciji jarkih i neutralnih tonova, pastelnih i tamnijih nijansi, mat i sjajnih boja, ali i o kombinaciji različitih printova i jednobojnih odjevnih komada.

Evo na koje kombinacije boja treba da obratite pažnju kada se sljedeći put budete oblačite za neku poslovnu, svečanu ili ma koju drugu priliku.

Kad god se odlučite da nosite crvenu garderobu, budite uvjerene da ćete biti u centru pažnje! Ovo je boja koju vole samouvjerene devojke, dok se kombinacija ove boje sa crno-bijelom kombinacijom može smatrati istinskom i nezamjenljivom klasikom.

boje-1

Da biste je na pravi način ponijele u narednom periodu, odaberite jedan odjevni komad crvene boje, kao što je to na primjer kaput, i upotpunite je crno-bijelom haljinom i tamnijim čarapama.

boje-2

Nema djevojke koja ne voli pastelne tonove. Oni su bili nevjerovatno popularni početkom ove godine, tokom proljeća i ljeta, a biće popularni i tokom narednog perioda. Pastelne boje proglašene su najatraktivnijim bojama 2016. godine, pa se ne ustručavajte da ponesete različite nijanse ružičaste, ljubičaste, plave u kombinaciji sa, recimo, sivom bojom.

boje-3

Bijela boja je idealna za kombinovanje sa svim drugim bojama. Posebno dobro stoji u kombinaciji sa plavom, crvenom ili crnom. Ipak, da bijela boja može odlično stajati i sa bojama drugih tonova uvjerićete se onog trenutka kada se odlučite za kombinaciju bijele boje i različitih nijansi sive ili braon.  Zapamtite, ova kombinacija boja je kao rezervisana za vaš poslovni stil.

boje-4

Već neko vrijeme kombinacija različitih nijansi teksasa nevjerovatno je popularna u svim, pa i poslovnim prilikama. Zato ne zaboravite glavno pravilo – nijanse teksasa ni pod razno ne treba da budu iste! Na primjer, nosite košulju izrađenu od svetlijeg džinsa i tamnije pantalone. Coco Chanel bila je prva koja je počela da nosi mornarska odijela tridesetih godina prošlog vijeka i možemo reći da je baš ona proslavila ovaj vanvremenski odjevni komad. Od tog trenutka, tamno plave pruge postale su neizostavni print u garderoberima mnogih žena.

boje-5

Sa ovom nijansom i printom odlično stoje plava, bijela, crna i crvena boja, koja je idealna za neku efektnu tašnu ili ma koji drugi aksesoar. Boja koju svi znamo kao oker, odnosno mješavinu žute, narandžaste i braon boje, uvijek je upečatljiv izbor za nošenje.

Ona odlično stoji sa braon, bojom čokolade, žutom pa i bež nijansama. Da biste postigli klasičan i elegantan izgled, ovu boju možete kombinovati i sa tamnijim bojama, kao što je to recimo crna,piše http://www.avaz.ba/

Komentari

komentara