Ljepota

Otkrij – Jesi li zavisna od šminke?

Napisao admin

Šminka nam toliko koristi i čini da se osjećamo ljepše, da nerijetko pretjerujemo, pa bez nje kao da ne možemo nigdje. Hajde priznaj, jesi li postala zavisna od šminkanja?


Šminka (foto: cure.ba)

Jesi, ako:

1. Imaš u rezervi još dvije potpuno nove i neotvorene bočice pudera, za ne daj Bože. Za crne dane si spremila rezervne korektore, i to jedan tečni za podočnjake, i u stiku za druge nepravilnosti.

2. Kada krećeš da kupiš hljeb ujutru, iako si jedva oči otvorila, već si uspjela da nabaciš samo «malo» pudera, tečnog i u prahu, razumije se. I samo malo maskare. Pa dobro, i malo rumenila, nećeš valjda tako ispijena na ulicu, da plašiš ljude od ranog jutra.

3. Ideš da baciš smeće, i opet si morala malo da se «osvježiš» šminkom. Naravno da si morala  kad živiš u prometnoj ulici, ko zna koga sve možeš sresti. Dovoljno je što nosiš kesu smeća, još treba i ti sama ružno da izgledaš?!

4. Drugarica te zamoli da siđeš na pet minuta ispred ulaza samo nešto da ti da. Za minut si spremna, nanijela si malo tonirane kreme, specijalno spremljene za te »hitne« slučajeve. Ona je sigurno našminkana, nećeš valjda da dozvoliš da te gleda kao da si bolesna.

5. Treba da prespavaš kod dečka. Nema problema. Navićeš alarm na mobilnom, podesiti ga na vibraciju da ga on ne čuje, i ujutru prije nego što se dragi probudi, trknućeš do kupatila i malo se dotjerati. Nećeš valjda da se ujutru probudi pored strašila i pita se šta je on Bogu zgriješio pa mu je zapala Pepeljuga koja je zaboravila da ode bundevom na vrijeme, dok je još ličila na nešto.

Šalu na stranu, ako stvarno ne ideš apsolutno nigdje bez šminke, pokušaj malo da se iskontrolišeš. Sigurno ne izgledaš toliko loše bez nje.

cure.ba

Komentari

komentara