Ljepota

Istaknite ono najbolje – Naučite od slavnih kako da se lijepo našminkate

Napisao admin

Tajna dobrog izgleda holivudskih zvijezda je da se istakne ono što je na licu najljepše. Oblik očiju, puna usta, ten. Ovo pravilo bi trebalo da važi i za vas. Ako istaknete ono najbolje, neće vam biti potrebno mnogo šminke.


Angelina Jolie (foto: cure.ba)

1. Sjaj: Angelina Jolie

Ono što joj od šminke nikada ne manjka je sjaj za usta. Usne su definitivno njen glavni atribut. Zato ne propušta priliku da ih istakne u prvi plan. Kada su usta veoma puna, bolje je ne stavljati jarke karmine. Idealan je bezbojni sjaj.

2. Puder: Sheron Stone

Šeron je bliža 50. nego 40. godini života, a koja je njena tajna? Šeron tvrdi da nikada nije vjerovala u estetsku hirurgiju, kao ni u jaku šminku. – Životno bogatstvo i iskustvo ženu čine lijepom – izjavila je. Ten Šeron Stoun je uvijek blago preplanulo, a to postiže tako što preko cijelog lica stavlja “terakot” puder.

3. Sjenka: Natalie Portman

Zbog uloge u filmu “Osveta”, obrijala je glavu, ali i u ovom izdanju Natali Portman je jedna od najljepših holivudskih glumica. Kada je lice potpuno otvoreno (ne uokviruje ga kosa), šminka je izuzetno važna. Posebno oči. Kada žena ima izražajne oči, trebalo bi da ih sjenči sa dvije sjenke. Jedna je svjetlo-bijela ili roze kao baza i kao tračak svjetla ispod obrva. Zatim tamna sjenka – siva ili braon na ivicu kapka i pregib.

4. Kreon: Salma Hayek

Selma je najzapaženija zbog divnog tijela, prelijepih tamnih očiju i mediteranskih, gustih obrva. Obavezan dio mejk-apa je kreon, kojim oiviči kapke, blago razmaže da bi se izbjegle oštre ivice i da bi oko djelovalo mekše.

5. Baza: Gwyneth Paltrow

Priča se da je luda za jogom i da joj je ishrana rigorozno makrobiotička. Naravno, u skladu sa tim najvažnija karakteristika šminke Gvinet Paltrou jeste prirodnost. Taj efekat se najbolje postiže korišćenjem obojenih krema koje u sebi sadrže mikročestice minerala, koji reflektuju svjetlost i licu daju prirodni sjaj. Lako se nanose (prstima, nema potrebe za vlažnim sunđerom), a često imaju i zaštitne faktore, pa su idealne i za more.

6. Rumenilo: Cate Blanchett

U ulozi Ketrin Hepbern, koju je glumila u “Avijatičaru”, Kejt Blanšet je bila savršena. Pored toga što liče, obe glumice u sebi nose urođenu eleganciju. Čak je i šminka Kejt Blanšet uvijek šik. Savršen ten, diskretne boje, a velika pažnja je usmjerena ka rumenilu. Žene koje imaju sjajnu kožu, treba da koriste rozikasta rumenila. Najbolje je ako mu je tekstura u prahu sa svjetlucajućim česticama. Nanesite ga na slijepoočnice i ispod jabučica.

7. Ajlajner: Paris Hilton

Nosi ime prestonice, a prezime jednog od najpoznatijih lanca hotela na svijetu. Bogata, promiskuitetna, poznata i po tome što se strateški šminka. Da bi mladoliko, bejbi lice izgledalo malo tvrđe, pomaže mu crni ajlajner, koji je moderan. Da biste ga stavili što lakše, prvo kreonom izvucite liniju, pa preko nje pređite četkicom.

8. Ruž: Gwen Stefani

Za nju pričaju da je nova Madona zato što pored toga što pjeva, od svojih nastupa pravi šou. Podsjeća i na Alisu iz zemlje čuda, ali u pank verziji. Detalj od koga nikada ne odstupa je jarko crveni karmin. Iako se čini da je ovaj mejk-ap jednostavan, zapravo ga nije lako primjeniti. Crveni karmin ne dozvoljava nepreciznost. Vatreno crveni ruž nanosite četkicom, a prije toga usne oivičite olovkom u istoj boji.

cure.ba

Komentari

komentara