Ljepota

Otac joj platio frizuru 300 KM, iz škole je odmah poslali kući

Napisao H. H.

Otac 13-godišnje djevojčice Chenise Benson iz Sjevernog Yorkshirea (Velika Britanija) pobjesnio je nakon što je njegova kćerka poslana kući iz škole zbog – neprimjerene fizure!

Ljutiti Angry Darren Benson (39) kazao je za Daily Mail kako je Chenise spornu frizuru poželjela uoči proslave rođendana svoje sestre, tokom ljetnog raspusta, i da je za nju izdvojio 140 funti.

pletenice1

No, čim se vratila u školu, Chenise je odmah poslana kući.

Njen otac optužio je školu zbog “dvostrukih standarda” jer jedna Jamajčanka koja ide u isti razred s njegovom kćerkom, ima skoro iste pletenice, i njoj su dopuštene.

“Platio sa 140 funti, jer te pletenice traju godinu dana, što znači da moja kćerka neće moći ići u školu idućih godinu dana. Njena prijateljica s Jamajke ima sličnu frizuru, samo sa crvenim trakama, i njoj je dopušteno da ide u školu. Ja sam pročitao pravila škole u vezi frizure – i nisam našao da je takva zabranjena”, kazao je djevojčicin otac.

U školskom pravilniku, koji je dostupan i na interentu, o tome piše sljedeće:

“Imajte na umu da nisu dopuštene ekstremne, neprirodne frizure ili bojenje. Frizura bi trebala biti praktična, a ne dekorativna. Ako ste u dilemi obratite se djetetovom učitelju u školi. Ono što jeste ili ono što nije prihvatljivo u konačnici odlučuje škola u skladu sa svojim pravilima”.

Komentari

komentara