Ljepota

O NJOJ SVI GOVORE: Ljepotica s Islanda napustila takmičenje, razlog će vas oduševiti

Napisao H. H.

Da su neugodni komentari na račun izgleda sastavni dio modnog biznisa i industrije ljepote, dobro je poznata činjenica. Međutim, samo se rijetki pojedinci znaju oduprijeti pritiscima i reagovati na pravi način.

  • Arna Yr Yonsdottir - SlobodnaBosna

Arna Yr Jonsdottir na ovaj se drastični potez odlučila nakon što je dobila neumjesnu poruku od organizatora takmičenja.

“Prestani jesti doručak, za ručak pojedi samo salatu i pij vodu svaku večer sve do takmičenja”, glasio je savjet koji je razbjesnio dvadesetogodišnju ljepoticu iz Reykyavika. Istog trena spakovala je kofere i otišla kući, piše “Dnevnik“…

“Zauzet ću se za sebe i sve žene s Islanda. Neću dopustiti da mi neko kaže da sam predebela,” napisala je Arna na svom Facebook profilu, te dodala: “Ako si organizator internacionalnog takmičenja ljepote, moraš biti sposoban vidjeti internacionalnu ljepotu.”ana1

Arna Jr. Jonsdottir u septembtu 2015. godinu ponijela je titulu Miss Islanda, a svoju figuru koja je dosad dobivala samo kompliment zahvaljuje gimnastici s kojom se profesionalno bavila zadnjih deset godina.

Miss Grand International se smatra jednim od pet najvećih takmičenja ljepote u svijetu, uz Miss Univers, Miss World, Miss International i Miss Supranational.

Ove godine održat će se 25. oktobra u Las Vegasu.

Komentari

komentara