Ljepota

SUKNJE, BOKOVI, ŠTIKLE… – Razlozi zbog kojih biste trebali biti sretni što ste rođeni kao žena

Napisao admin

Postoji mnogo razloga zbog kojih biste trebali biti sretni što ste rođeni kao žena. Ako za vrijeme PMS-a i ne mislite tako, podsjećamo vas na sve što vi možete raditi, a muškarci ne.


žena (foto:cure.ba)

Trudnoća – Naravno, i muškarci učestvuju u tome. Ali, činjenica je da sa bebom nikada neće moći biti bliski kao majka.

Gluma – Neki od muškaraca znaju i to, ali ne tako uvjerljivo i sa stilom. Iako to ne podržavamo, Oscar za glumljenje orgazma ipak pripada ženama.

Pitati za smijer – Nama nije problem zaustaviti se i pitati za smijer. Za razliku od muškaraca, žene dobro znaju da – “ko pita, ne skita”.

Izbjeći plaćanje prometne kazne – Smiješak, uvjerljiv izgovor i zavodljivo treptanje obično su dovoljni za izbjegavanje kazne.

Duži život – Žene u prosjeku žive pet do deset godina duže od muškaraca. Više dobre zabave, jer godine nisu bitne za zabavu, više orgazama i možda muževa.

Višestruki orgazmi – Nema potrebe za čekanjem i “punjenjem baterija”. Samo čisti užitak.

Suknje – U njima je mnogo ugodnije ljeti nego u šorcu ili bermudama. Osim toga, bonus je i poneko piće na račun kraće suknje.

Bokovi kao oružje na plesnom podiju – Dok odmjeravaju, muškarci neće primijetiti ni nedostatak plesne vještine ili ritma.

Štikle – Popravljaju naše držanje, čine nas visočijim i u njima naše noge izgledaju sjajno. A, šta miomirisne tenisice čine za mušku figuru?

Korištenje PMS-a kao izgovora – Samo spomenemo uloške, tampon ili bol u stomaku i muškarci popuštaju. Sa PMS-om nema šale, pa mora biti po našem.

Zapuštanje kose – Čak i kada propustimo odlazak frizeru naša frizura će biti savršena. Ako muškarci na vrijeme ne odu frizeru rizikuju da izgledaju kao beskućnici, dok nas duža kosa čini još zavodljivijim i seksipilnijim.

Prekrivanje nedostataka na koži – Za razliku od muškaraca, kada se ženama pojavi bubuljica na licu, mi imamo čitavu mašineriju koja nam pomaže da je sakrijemo.

Uzbuditi se, a da to ne primijeti čitava prostorija – Ako se uzbudimo u javnosti, ne moramo prekrižiti noge ili koristiti jastuk kao kamuflažu.

Multitasking – Žene su poznate po tome što mogu raditi više stvari odjednom. Možemo pričati sa vama na telefon, gledati omiljenu seriju i istovremeno raditi čučnjeve.

Izgledati seksi dok ispijamo koktel – Muškarci sa pićem ne mogu izgledati ni približno seksi kao žene. Mi možemo izgledati neodoljivo čak i sa pivom u ruci.

Odlazak u kozmetički salon – Mi u kozmetičkom salonu možemo provesti i cijeli dan, uljepšavati se i nesmetano uživati. Naravno, ni muškarcima ulazak u kozmetički salon nije zabranjen, ali ali će ipak zaraditi koji začuđen izgled.

cure.ba

Komentari

komentara