Ljepota

Najveća noćna mora žena – Kako da pobijedite strije i celulit

Napisao admin

Za najveću noćnu moru žena, celulit i strije, ne postoji magična formula pomoću koje će "na brzaka" nestati. Strije, koje se obično javljaju u trudnoći i usljed naglog gojenja, nažalost, ne možemo potpuno ukloniti, ali ih je moguće smanjiti i uticati da ne nastanu nove.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

VITAMIN E

Vitamin E je izuzetno važan za zdravlje vaše kože, a najbolji izvori ovog dragocjenog vitamina su: integralne žitarice, bademi, kikiriki, biljna ulja… Unosite ga svakodnevno, a možete se konsultovati sa ljekarom o korištenju suplemenata u obliku kapsula koje sadrže vitamin E. Takođe obogatite svoj jelovnik bjelančevinama i unosite u organizam vitamin C. 
  
KREME I LOSIONI 
Kreme i losioni pomažu u regeneraciji ćelija kože. U ranoj fazi strije se mogu minimalizovati hidratantnim kremama. Ulje s vitaminom E, koje pomaže opštem stanju kože smanjuje vidljivost strija. Vitamin A takođe odlično omekšava kožu, ali je najefikasniji retinol-A, koji pomaže koži da stvori nove zdrave ćelije. Kreme su efektne u hidrataciji spoljnjeg sloja kože, ali ne mogu prodrijeti dublje u kožu, gdje strije i nastaju. 
  
LASERSKA TERAPIJA 
Terapija laserom je djelotvorna samo ako su strije još uvijek mlade, odnosno tek nastale. Ovaj savremeni tretman će izblijediti strije, a potrebna je serija od barem desetak tretmana.  
  
ELIMINACIJA CELULITA 
VODA 

Morate piti puno vode! Stručnjaci preporučuju osam do deset čaša dnevno, a vodu možete zamijeniti čajem, najbolje zelenim. 
  
ZDRAVA HRANA 
Zdrava hrana, bogata vodom je ključna u borbi protiv celulita. Prema jednom istraživanju, žene koje redovno jedu namirnice poput jabuka, krastavca ili grejpfruta imaju uži struk, zdravu kožu i niži indeks tjelesne mase. Takođe,povrće jakih boja bogato je vitaminom C, a upravo on je značajan za dragocjeni kolagen koji vašu kožu čini čvrstom. Ako se njegova količina smanji, koža gubi elastičnost, što dovodi do lakšeg stvaranja celulita. 
  
MANJE SOLI I ŠEĆERA 
Šećer se skladišti u masnim ćelijama i one se onda šire, dok so zadržava tečnost u organizmu, što celulit čini još gorim. Zamijenite grickalice sa presnim povrćem (šargarepe, krastavac, paprike…). 
  
KREME SA KOFEINOM 
Kreme na bazi kofeina i retinola su djelotvorne. Kofein je često jedan od glavnih sastojaka anticelulit krema i važan je u otpuštanju masnoća iz naslaga i zatezanju kože. Retinol je oblik vitamina A koji smanjuje prisutnost slobodnih radikala odgovornih za razgradnju kolagena. Retinol pomaže u održavanju glatke kože i čini izbočine celulita manje vidljivima. 
  
MASAŽA DAJE REZULTATE 
Masirajući mjesta zahvaćena celulitom podstiče se cirkulacija i razbija se zadržana tečnosti ispod kože. 
 
VJEŽBA 
Ne zaboravite da redovno vježbate! Celulit je mast i vježbanje ga topi. Šetnja, džoging, plivanje, joga, nekoliko puta nedjeljno, nezamjenljivi su u borbi protiv celulita.

cure.ba

Komentari

komentara