Ljepota

Savjeti stručnjaka – Spisak savjeta za ljepotu koje ni u kojem slučaju ne trebate poštovati

Napisao admin

Pogledajte spisak i provjerite da slučajno neke od ovih savjeta i vi niste slijepo pratili jer su vam tako savjetovali "stručnjaci".


lice (foto:cure.ba)

Zar nam nisu neprestano govorili da hidratantne kreme nanosimo na lice i tijelo kako bismo “zaključali” vlagu? Ima smisla nanijeti losion na tijelo dok je ono još vlažno i pustiti da se koža “napije”. Međutim, nanošenje kreme na vlažno lice rezultiraće klizavom kožom na koju nećete moći lako da nanesete šminku. 

Koristite ruž ili sjaj za usne kao sjenu za oči 

Korištenje ljepljivog sjaja za usne kao sjene za oči vjerovatno je najgori savjet! Čak i u jako malim količinama, problem je prvenstveno sastav. Većina ruževa i sjajeva je jednostavno premasna za područje oko očiju, pa je bolje da sebi priuštite samo i jedino normalnu sjenu za oči. 

Koristite ljepak kako biste se riješili mitisera 

Savjet je ultra loš kad uključuje ljepak na licu. Ljepak sačuvajte za neke druge stvari i pustite da kozmetičarka ili trakice uklone mitisere. Ljepak može samo pogoršati stvar umjesto da je popravi. 

Neke boje karmina učiniće vas starijom 

Ovo je definitivno jedan od najblesavijih i najgorih savjeta. Sasvim je razumljivo da neke ljude određene nijanse i teksture ruža asociraju na starije žene, ali ruž vas definitivno neće učiniti starijom! Postoje ruževi raznih boja i tekstura, pa ne dopustite da vas ovaj blesavi savjet spriječi u korištenju ruža. 

Nijansa pudera treba da odgovara boji vaših ruku 

Nije poznato koji se pametnjaković dosjetio ovog “zlatnog pravila”, ali očito je da nije imao pojma šta priča. Pokušati da pronađete puder koji će se slagati s vašom rukom je potpuna besmislica koja nema nikakve veze s vašim licem. Ne vjerujete? Stavite ruku pored lica i vidjećete da su nijanse kože na rukama i licu potpuno različite! 

Ispucalu kožu njegujte superljepkom 

Ko bi rekao da će se ljepak čak dvaput naći na ovoj listi. Korištenje superljepka na koži, a posebno na onom osjetljivom, ispucalom dijelu, loša je ideja baš kao što zvuči. Sastojci superljepka mogu dodatno da iziritiraju ili čak inficiraju kožu. Takođe, treba da prođe dosta vremena da se superljepak u potpunosti ispere s kože, pa superljepak bolje sačuvajte za razbijene vaze i figurice. 

Za uklanjanje bubuljica koristite skidač laka 

Ovo je možda najtoksičniji savjet do sada! Ko bi, pobogu, na svoje lice htio da stavi nešto čime se skida lak s noktiju? Ovo samo može ozbiljno da isuši kožu, a agresivne hemikalije mogu da je ozbiljno oštete. Odstranjivač laka ne bi trebalo da se koristi ni za šta drugo izuzev za odstranjivanje laka s noktiju. 

Previše korektora ispod očiju 

U posljednje vrijeme sve više slavnih dama “fura” ovaj svijetli i “polumjesec” izgled ispod očiju, za šta je kriv ovaj loš savjet. Eva Longoria i Nicole Kidman samo su neke od slavnih ljepotica koje su uhvaćene s različitim bojama i tonovima korektora ispod očiju. Korektor nanesite u malim količinama i pobrinite se da on nijansom odgovara vašoj koži, piše Magazin.

cure.ba

Komentari

komentara