Ljepota

Najljepše utorkom – Žene najzadovoljnije svojim izgledom u 32. godini

Napisao admin

Naučnici tvrde da su žene najzadovoljnije svojim izgledom u 32. godini, da misle da su najljepše utorkom, kao i da su sklone da sebe smatraju najseksipilnijim u maju i septembru.


izgled (foto:cure.ba)

Istraživanja koja su dovela do ovih otkrića obavljena su na nekoliko hiljada žena, a stručnjaci tvrde da ih je iznenadilo da je većina ispitanica imala iste rezultate, što je kod žena prilično rijetko.

– Kod njih se obično sve svodi na to kako su raspoložene, pa je bilo slučajeva da ispitanice potpuno drugačije odgovaraju na ista pitanja i zadatke, u zavisnosti od raspoloženja, vremena, ciklusa, odnosa sa dečkom ili mužem – kaže vođa istraživanja.

 32

Činjenicu da su žene najzadovoljnije svojim izgledom u 32. naučnici tumače time da su “prešle granicu zrelosti”, odnosno da su konačno prihvatile svoje tijelo i da im više nije najvažnije da budu lijepe na plaži ili da se dopadnu muškarcima. U tim godinama većina žena već ima karijeru, brak, djecu ili ozbiljnu vezu, pa nauče da je zadovoljstvo samo u njima samima, a ne u onome kako ih drugi vide ili doživljavaju.

UTORAK

Utorak je dan kada misle da su najljepše zato što ih prođe “mrzovolja ponedjeljka”, a još uvijek su dovoljno “svježe” i imaju snage da se dotjeruju, dok je seksepil u maju i septembru objašnjen spoljnim temperaturama.

Naime, mjesec maj obično donosi prve lijepe dane, što utiče na žensko samopouzdanje, koje je na vrhuncu tokom ljeta, da bi u augustu počelo da pada, što zbog vrućine, što zbog umora.

JESEN

U septembru dolazi novi talas “osvježenja”, i u temperaturi, ali i u ženskoj psihi. Više nije tako toplo, prošli su planovi i gužva oko odmora, pa se žene “smiruju”, posvećuju sebi i svojim zadovoljstvima, što za rezultat ima da su sebi ljepše.

cure.ba

Komentari

komentara