Ljepota

Stilisti savjetuju – Trendi frizure za jesen

Napisao admin

Poslije ljetnjih mjeseci krajevi kose su obično oštećeni od sunca i vode, tako da je sada idealno vrijeme da osvježite frizuru. U trendu su kratke frizure i kosa dužine do ramena. Najpoznatiji stilisti za kosu objašnjavaju kako da imate frizure koje nose poznate ličnosti.


Trendi frizure za jesen

Kratka frizura je savršen izbor za sitne žene jer spriječava da kosa „pojede” ostatak figure. Kao i kosa do ramena, i kratka frizura dobro pristaje gotovo svim oblicima lica, osim dugom, uskom licu. Ukoliko imate vrlo kovrdžavu kosu, kratko takođe nije za vas.

Agneys Deyn

– Ovo je savršena frizura za temperamentne osobe koje vole da eksperimentišu. Pozadi i sa strane je vrlo kratka, a zatim stepenasto ošišana prema vrhu. Vrh glave trebalo bi da bude posebno šišan, s puno slojeva, a šiške u dužini očiju i izrazito sječene – kaže Džimi Paul, koji radi za „Alur”. Manekenka Agines Dejn ima dječačku frizuru.

Audrey Tautou

Audrey Tautou je prepoznatljiva po kratkim frizurama koje naglašavaju njeno lice. Frizura je pozadi kraća i ošišana u slojevima, posebno gusto prema vrhu. Dužina šiški je u visini jagodica i podjeljena sa strane.

Liv Tayler

Dužina do ramena lijepo pristaje svim oblicima lica i svakoj kosi. Ali, ako vam je kosa veoma kovrdžava, nemojte da pretjerate sa skraćivanjem. Ipak, budući da dužina do ramena nije ni duga ni kratka, frizura zahtjeva malo truda i vremena za feniranje. Previše jednostavna frizura može da djeluje dosadno, zato je dobro da je obogatite slojevima otpozadi ili samo oko vrhova.

Cate Blanchett

Trik je u laganoj asimetriji dužine. Naprijed je kosa dužine do ključnih kostiju, a pozadi je nešto kraća. Da biste ublažili utisak, napravite malo talasa u kosi – savjetuje Garen iz njujorškog salona „Garen”. Frizura glumice Kejt Blanšet je primjer za svakog ko želi da mu tanka kosa djeluje punije.

Gwyneth Paltrow

Ova frizura zahteva nekoliko slojeva koji počinju odmah ispod obrva i nježno uokviruju lice – objasnio je Kris Mekmilan, frizer s Beverli Hilsa.

Frizure ne treba uvijek da izgledaju potpuno novo. Stil glumice djeluje kao bob/paž, koji je ošišan prije nekoliko mjeseci. Da biste dobili isti efekat, od frizera tražite da kosu isječe ravno tačno iznad ramena i bez slojeva. Zatim zatražite da stanji vrhove makazama da ne bi djelovala ravno.

cure.ba

Komentari

komentara