Ljepota

Pravilna njega – 3 trika za nježne i glatke usne

Napisao admin

Suhe i ispucale usne čest su problem i tokom ljetnih mjeseci. Sunce, topao zrak i morska voda isušit će vaše usne, pa im je stoga potrebna pravilna njega kako bi ponovo bile nježne i glatke. Piling i hidratacija su obavezni, a hranjiva maska učinit će vaše usne neodoljivim i sočnim.


Usne (Foto: Cure.ba)

Piling

Stara četkica za zube veoma je korisna kada je riječ o njezi usana. Usne nježno izmasirajte četkicom ili uradite piling šećerom. Potom, na usne nanesite maslinovo ulje i maramicom uklonite višak. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a potom nanesite balzam za usne. Umjesto maslinovog ulja možete koristiti i med. Na ovaj način ćete se riješiti odumrlih stanica i hidratizirati usne.

Maska

I vašim usnama je potrebna maska, pa stoga jednom sedmilno napravite masku od soka mrkve i svežjeg sira. Smjesu nanesite na usne i ostavite da djeluje 10-15 minuta. Masku isperite, a usne namažite balzamom.

Kreme protiv bora

Nakon pilinga na usne je najbolje nanijeti kremu bogatu vitaminima A i E, sa zaštitinim faktorom 15. Kreme sa zaštitinim faktorom pokazale su se kao najbolji saveznik u borbi protiv sitnih linija i bora na usnama.

cure.ba

Komentari

komentara