Ljepota

Pogoršavaju stanje – Umeci za kosu izazivaju ćelavost

Napisao admin

Svi koji žude za dugom, gustom kosom, a baš takvu nemaju, ni pod razno ne bi trebali da razmišljaju o ekstenzijama. Zvijezde kao što su Naomi Campbell i Jennifer Aniston živi su dokaz da umeci zapravo pogoršavaju stanje.


kosa (foto:cure.ba)

Američki tabloidi nedavno su objavili sliku Naomi Campbell s ljetovanja na Ibizi, na kojoj se vidi kako ljepoticu muči gubitak kose. Ronjenje u morskoj vodi otkrilo je da je prelijepa manekenka prilično ćelava.

Stručnjaci smatraju da je to posljedica godina nošenja ekstenzija koje su lijepljene i ušivane na njenu kosu. Dodati uvojci kidaju pravu kosu s korjenom, poslije čega tjeme postaje osjetljivo, a nakon određenog vremena javljaju se i veća područja bez kose.

I druge ljubiteljice ekstenzija su osjetile slične neprijatne posljedice, između ostalih i Paris Hilton, Lindsay Lohan i Britney Spears. Čak je i Jennifer Aniston priznala da su ekstenzije bile razlog zbog kojeg se ošišala.

Oštećenje je posebno izraženo ako je umetak postavljen bliže korjenu. Takva kosa postaje teška za korijen, a poslije skidanja kosa se mrsi i dodatno oštećuje.

Moguće je i pomijeranje linije kose, pa čak i trajno oštećenje korjena vlasi. Ponekad težina ekstenzija može čak izazivati glavobolje. Teške ekstenzije na slaboj i tankoj kosi mogu uzrokovati ispadanje prirodne kose.

Osim toga, pokazalo se da sredstvo kojim se ekstenzije lijepe za prirodnu kosu može da spali ili uzrokuje pucanje vrhova. Tu je i mogućnost alergijskih reakcija kao što su crvenilo, peckanje, svrbež i perutanje.

Ukoliko prilikom ugradnje osjećate jako zatezanje, odmah upozorite frizera. Prezategnuta kosa kod ugradnje boli još dugo vremena – sve dok prirodna kosa ne izraste toliko da između vlasišta i ekstenzija bude dovoljno prostora.

cure.ba

Komentari

komentara