Ljepota

Savjeti – Rješenja za krizne make-up situacije

Napisao admin

Iako se uvijek trudimo da izgledamo besprijekorno, ponekad u žurbi zaboravimo maskaru, rumenilo ili najdraži karmin. Kada vam u neseseru nedostaju omiljeni kozmetički proizvodi, sve što možete uraditi jeste da iskoristite šminku koju imate u neseseru. U kriznim make-up sistuacijama šminku koja vam je potrebna zamijenite onom koju imate pri ruci, a mi vam otkrivamo i kako.


Šminkanje (Foto: Cure.ba)

Tuš umjesto maskare – U nedostatku maskare na trepavice nanesite malo tuša. Preko trepavica vodoravno pređite četkicom od tuša, a višak odstranite štapićem za uši, maramicom ili vatom.

Maskara umjesto tuša – Ako ste zaboravili maskaru, na vrh aplikatora za sjenu ili štapića za uši nanesite maskaru i pređite iznad linije trepavica.

Šminka za usne umjesto rumenila – Malo karmina ili sjaja za usne protrljajte među prstima, a potom nanesite na obraze.
Sjena umjesto olovke za obrve – Ako nemate olovku, odaberite sjenu za oči koji najviše nalikuje nijansi olovke za obrve i nanesite je umjesto olovke.

Rumenilo umjesto sjene – Ako pri ruci nemate nikakvu sjenu, iskoristite rumenilo i nanesite ga na kapke.

Hidratantna krema i puder u prahu umjesto tečnog pudera – Ako ste zaboravili tečni puder, pomiješajte malo pudera u prahu sa hidratantnom kremom.

Kremasto rumenilo umjesto karmina – U nedostatku karmina ili sjaja, na usne nanesite kremasto rumenilo.

Regenerator umjesto pjene za brijanje – Ako vam je nestalo gela ili pjene za brijanje, regenerator za kosu može poslužiti kao savršena zamjena.

Hidratantna krema – Bilo kakva hidratantna krema može poslužiti kao zamjena za mnogo toga. Ako pri ruci nemate kremu za ruke ili stopala, poslužite se kremom za lice ili kremom za područje oko očiju.

cure.ba

Komentari

komentara