Ljepota

Najbolji izbor – Tonirane kreme

Napisao admin

Tekući puderi, puderi u kamenu, puderi u prahu,… Poznato je kako prikrivaju sve nesavršenosti kože, ali poznato je i kako nakon nekog vremena korištenja postaraju kožu lica. Zdravija varijanta jesu – tonirane kreme u suradnji s korektorom!


tonirana krema (foto:cure.ba)

Najbolja je ona podloga za koju niti ne osjećamo da je na licu. Takav perolak osjećaj moguće postići ukoliko puder zamijenimo s toniranom kremom, prije koje na vidljive nesavršenosti na licu nanesemo malu količinu korektora. Takav izbor odličan je za svakodnevno korištenje te nije štetan za kožu u onoj mjeri u kojoj je puder, bilo tekući, u kamenu ili, pak, u prahu.

Kako odabrati odgovarajuću toniranu kremu?

Toniranu kremu, točnije, odgovarajuću nijansu tonirane kreme odabiremo na način na koji odabiremo i odgovarajući puder. Važno je odabrati odgovarajuću nijansu na prirodnom svjetlu, nanošenjem tonirane kreme na bradu i čelo. Poželjno je uza sebe imati i malo ogledalo. Podloga se mora stapati s kožom te izgledati prirodno. Prirodan izgled jedini je pokazatelj pravilnog odabira nijanse tonirane kreme.

Kako odabrati odgovarajuću nijansu korektora?

Korektorom prikrijte podočnjake i ostale nesavršenosti na koži lica. Korektor je najbolje nakon nanošenja dobro prstima utapkati na kožu lica, nikako ne razmazivati. Ukoliko niste sigurni koja je odgovarajuća nijansa korektora, pažljivo promotrite svoje podočnjake. Tamno ljubičasti podočnjaci zahtijevaju korektore žućkastog tona, dok modre će modre podočnjake najbolje prikriti korektori breskvastog tona. Zelenkaste podočnjake najbolje, pak, prikrivaju korektori ružičastog tona. Korektor ne smije biti presvijetao ili pretaman, stoga je njegovu pronalaženju potrebno posvetiti nešto više pozornosti. Postojanost i kremasta tekstura su odlike kvalitetnog korektora. Cjelokupan dojam nakon njegova nanošenja mora biti prirodan te je stoga korektor iznimno važan dio nesesera svake žene.

Zašto je tonirana krema bolji izbor nego puder?

Tonirana krema ima mnogo više prednosti negoli raznorazne vrste pudera i osobama s osjetljivom kožom lica preporuča se korištenje tonirane kreme prije pudera. Jedna od najvećih prednosti tonirane kreme je ta uz to što njeguje kožu na blag, ali djelotvoran način prikrivajući nesavršenosti na koži lica.

cure.ba

Komentari

komentara