Ljepota

Vaša kosa – Voćkice za sjaj kose

Napisao admin

Znate li da tajna za sjaj vaše kože leži u vašoj kuhinji? Ne morate da trošite stotine eura svake godine da biste vašu kožu održali lijepom. Sve što trebate je da odete do obližnje piljare ili pijace. Dajemo vam nekoliko vrsta voća koje će vašoj koži dati sjaj.


kosa (foto:cure.ba)

1. Jabuke

Jabuke su jedno od mnogih vrsta voća koje će vašoj koži dati sjaj. I ne samo to, jabuke pomažu koži da se oporavi, a dobre su i protiv akni. Samo u vodu za umivanje uspite nekoliko supenih kašika jabukovog soka  i to ce omekšati vašu kožu.  

2. Avokado

Avokado je voće koje će takođe dati sjaj vašoj koži, naročito ako imate od suvu kožu. Avokado je odličan hidratant. Samo izgnječite pola avokada, nanesite pulpu na kožu, ostavite jednu minutu i isperite.

3. Banane 

Banane su odlične za čišćenje lica. Takođe, pomažu da se lice zategne i hidriraju suvu kožu. Izgnječite bananu, nanesite je na lice kao masku. Osjetićete kako vam koža postaje zategnutija i sjajnija.

4. Papaja 

Papaja je isto ‘’čistač’’ lica, zbog papen enzima koji ona sadrži. Odlična je za masnu kožu, jer uklanja višak ulja sa lica. Takođe, pomaže u posvjetljavanju boje kože i uklanja tamne fleke. Papaja pomaže u lijecenju mrlja i osipa po koži. Samo iscjedite parče papaje i nanesite na lice ili ispod očiju.

5. Breskve 

Breskve će vam dati sjajnu kožu, dobru kao instant face lifting. Ne samo da pomaže u čišćenju i toniranju kože, one takođe pomažu u zatezanju mišića lica. Samo ogulite breskvu i unutrašnjom stranom kore breskve nježno masirajte lice. Odmah ćete osjetiti kako vam se koža zateže.  

6. Limun 

Limun je dobro poznat po svojoj sposobnosti čišćenja kože. Limun dobro čisti koliko i osvježava kožu. Takođe je odlican kao prirodni izbjeljivač, te će vam pomoći da posvijetlite vašu kožu, kao i da uklonite ružne mrlje i znakove, koji bi mogli biti rezultat akni ili bubuljica. 

7. Ananas

Ananas ima odličan efekat na kožu. On ne samo da čisti i čini kožu mekom, nego i podmlađuje istrošenu (jednoličnu) i suvu kožu. Ne ograničavajte se samo na vaše lice. Uzmite parče ananasa i utrljavajte ga svuda po tijelu dok se tuširate i odmah ćete se osjetiti svježije.

8. Bundeva

Bundeva pomaže koži na mnogo načina. Ona obezbjeđuje antioxidante  koji sprječavaju starenje. Takođe, bundeva pomaže u obnovi ćelija kože.  

Kao što vidite, nije važno koji je tip vaše kože, možete koristiti voće da bi vam koža zasjala i izgledala lijepo, umjesto da koristite skupe kreme i losione koji sadrze hemikalije. Voće nije samo jeftinije, ono je i mnogo efikasnije.

cure.ba

Komentari

komentara