Ljepota

Njega ruku – Prirodni recepti za lijepe ruke

Napisao admin

Ruke mogu puno toga reći o nama. Pokazuju radimo li teške fizičke poslove, otkrivaju godine i daju na znanje koliko im pozornosti posvećujemo. Uz pravilnu i prirodnu njegu možete zaustaviti sat i ruke održati mladolikima.


Ruke ( Foto: Cure.ba )

Donosimo nekoliko prirodnih recepata za lijepe i njegovane ruke:

Limun i sol za piling ruku

1. Ruke možete omekšati i dok perete suđe. Dodajte par kapi bademovog ulja (čajna žličica) u vodu. Voda će omekšati grubu kožu, a ulje osigurava vlažnost.

2. Odstranite mrtvi sloj kože mješavinom morske soli i limunovog soka. Za bolji učinak smjesu utrljajte u kožu četkicom za zube. Postupak ponovite dva puta tjedno kako bi omekšali ruke i riješili se mrlja i diskoloracija. Samo pripazite na količinu limunovog soka koju stavljate –  osjetljivije osobe ne trebaju pretjerivati, jer bi kiselina mogla iziritirati kožu.

3. Ruke temeljito operite toplom vodom, te kratko obrišite. Dok je koža još vlažna, nanesite na ruke mješavinu čajne žličice meda i jednake količine masllinovog ulja. Ruke stavite u male plastične vrećice, pa u pamučne rukavice i pustite da odstoji trideset minuta.Toplina od rukavica pomaže da se smjesa bolje upije, a ruke će automatski biti mekše i nježnije.

4. Ugrijte šalicu mlijeka da bude toplo, ali ne prevruće. Ruke namačite pet minuta u mlijeku kako biste ojačali nokte i hidratizirali kožu. Mlijeko ne samo da sadrži laktičnu kiselinu, prirodni sastojak koji nježno odstranjuje mrtvu kožu, već i visoka količina kalcija jača krhke nokte.

cure.ba

Komentari

komentara