Ljepota

njega stopala – 5 koraka za lijepa stopala

Napisao admin

Svaki dan napravimo i do 20 000 koraka, a sve to najteže pada našim stopalima. Zato je potrebno pružiti stopalima potrebnu njegu i pažnju tj. napraviti pedikuru.


Stopala ( Foto: Cure.ba )

Postoji par vrsta pedikure, a neke od njih su klasična pedikura, zatim aperativna ili estetska pedikura, francuska, sportska pedikura. Sve te manikure rade se sa raznim kremama, kupkama za stopala, uljima. Na taj način odstranjuju se kurje oči, suvišna koža, oblikuju se nokti, lakiraju, masiraju stopala, radi se peeling kože, te se tako pruža najbolja njega stopalima koja su nakon tretmana odmorna, glatka i njegovana.

Ovih 5 koraka za njegu stopala koje možete obaviti i sami u svojoj kući, pomoći će vam da vaša stopala zablistaju i da bez opterečenja iz zatvorenih cipela uskoćite u sandale.

    Kupka za stopala – kada napunite lavor toplom vodom namočite svoja stopala na kojih 15 minuta. Ako pak ne želite samo običnu vodu, napravite kupku za stopala, stavite par kapi pjene za tuširanje ili žlicu bademovog ili maslinovog ulja kako bi vam koža što bolje omekšala.
    Odstranjivanje grube kože sa stopala – za tvrdu kožu odaberite kamen plovućac ili rašpicu, ali pazite da ne bi bila pregruba. Lagano masirajte područje tvrd kože i na taj način ju uklonite. Ne masirajte pregrubo kako vam koža ne bi stvorili suprotan efekt.
    Nokti – nokte režite grickalicom, ali pazite da ne odrežete previše kako ne bi postalo bolno, čistite ih četkicom i sapunom.
    Krema – potrebno je poslije svakoga tuširanja ili kupke nahraniti kožu stopala hidratantnom kremom. Na taj način kožu ćete održavati mekom i spriječit ćete nastanak grube kože. Radite to svaku večer.
    Lakovi – ako volite nositi lakove i jedva ste dočekali sandale i japanke, vrijeme je da i po tom pitanju nešto poduzmete. Za jake boje obavezno prije nanesite bazni lak jer ćete na taj način spriječiti žute nokte. Prije samog lakiranja odmastite nokte acetonom. Kada se lak osuši obavezno je nanijeti kremu za stopala.

Sada kada imate par savjeta za lijepa i njegovana stopala ništa vas ne može spriječiti da i vi svoja stopala dovedete u red. Pripremite se za ljepše dane i uživajte u japankama i otvorenim sandalama i pokažite svoja stopala.

cure.ba

Komentari

komentara