Ljepota

Izbjegnite – Pogreške kod njege i uljepšavanja

Napisao admin

Prilikom obavljanja svakodnevne njege tijela često napravimo pogreške kojih nismo ni svjesni, izbjegnite ih i dajte vašoj koži potrebnu njegu.


djevojka (foto:cure.ba)

1.Nemojte istom kremom njegovati dio oko očiju i ostatak lica jer je koža oko očiju tanja a samim time osjetljivija. Svakako posebnu pažnju posvetite području oko očiju, nikad ne nanosite tešku kremu pred spavanje da se ne bi probudili natečeni. Nabavite kremu koja je namijenjena posebno za područje oko oka.

 

2.Ni u kojem slučajnu nemojte ostavljati boju za kosu duže nego što je to preporučeno na pakovanju. Često smo u zabludi misleći da će boja biti intenzivnija ako ju budemo duže držali na kosi. Ako boju držimo duže to može dovesti do isušivanja i oštećenja vlasi.

 

3.Prije svakog nanošenja pudera pobrinite se da je višak masnoće uklonjen. Kombinacija nečistoće na koži i pudera može dovesti do začepljenja pora, koje će vam donijeti nove probleme. Uvijek nanosite puder na čistu kožu.

 

4.Poslije tuširanja izbjegavajte brzo sušenje s grubim brisanjem ručnikom, koža nakon tuširanja je najosjetljivija jer je skinut tanki hidrolipidni sloj koji čuva kožu od isušivanja, stoga je važno da se nakon tuširanja dobro osušite te nanesete ulje ili mlijeko za tijelo koji će pomoći obnoviti površinski sloj kože.

 

5.Obavezno s lica isperite sredstvo za uklanjanje šminke, jer se često dogodi da nam svježina mlijeka za uklanjanje šminke djeluje osvježavajuće, a da pritom ipak nije najbolje za kožu. Sredstva za skidanje make-upa samo razgrađuju nečistoću koja se taloži na licu tijekom dana, no ona ni u kojem slučaju ne njeguju kožu, to je jedna od najvećih zabluda. Obavezno poslje skidanja prljavštine dobro isperite lice te nanesite hranjivu kremu.

cure.ba

Komentari

komentara