Ljepota

Jednostavni trik – Kako spriječiti perutanje mat ruža za usne u tri jednostavna koraka

Napisao admin

S hladnijim vremenom javlja se perutanje i pucanje kože, a to uključuje i kožu usana. U nastavku su najbolji savjeti kako učiniti da mat ruž izgleda savršeno cijeli dan.


Foto:arhiva

1. korak: Skinite mrtve stanice kože

 

Prvo i osnovno: piling usana. Uklanjanje isušenih stanica je ključno za postizanje dugotrajne boje i za to je najbolji šećerni piling ili stara četkica za zube. Tako možete nježno ukloniti mrtve stanice kože. Usne bi trebale biti glatke i jedre.

2. korak: Hidratacija

 

Tradicionalni mat ruževi mogu isušivati kožu, zato je važno vraćanje vlage prije nanošenja boje. Međutim, balzami ili sjajila za usne na bazi petroleja mogu izazvati klizanje debljih matiranih slojeva ruža po koži usana. Kako biste izbjegli miješanje mat ruža i sjajila za usne, prije sljedećeg koraka pričekajte da se balzam u potpunosti osuši.

 

3. korak: Pripremite osnovu

 

Kada su u pitanju savjeti i trikovi za dugotrajno postojan ruž, priprema usana korektorom u boji kože je ključna, posebno ako radite sa svijetlim bojama. Ne samo da će tekstura omogućiti da se boja za nešto primi, već će podloga u boji kože pomoći u dodatnom isticanju smjele crvene ili šokantno roza boje, što znači manje popravljanja.

 

4. korak: Izaberite teksturu

 

Sada kada su vam usne u najboljem stanju, sve što je ostalo jest odluka da li ćete koristiti klasični ruž u stiku, mat olovku za usne ili tekući ruž koji se nanosi štapićem. Želite li klasični izgled, nemojte zaboraviti prvo iscrtati usne, a za moderniji izgled iskoristite mat trend, prijeđite preko usana olovkom i krećite se prema vanjskom rubu koncentrirajući boju na sredini donje usne.

 

ekskluziva.ba

Komentari

komentara