Ljepota

Ravnopravni kod estetskih hirurga – Muškarci žele biti lijepi kao i žene

Napisao admin

Prije samo deset godina estetske ordinacije bile su rezervirane za žene, danas su ih muškarcu gotovo dostigli.


Lijep muškarac (Foto: Cure.ba)

Razlog sve većem broju populacije koja je na ovaj način spremna raditi na sebi vjerovatno leži i u razvoju same estetske medicine, jer se mnogo toga može “popeglati” i bez noža.

“Želim izgledati ljepše i mlađe!” Danas to muškarci mogu priznati bez sustezanja da će ih neko optužiti za površnost i zaokupljenost sobom ili nemuževnost.

Štoviše, danas bez oklijevanja mogu u vezi toga nešto poduzeti. I potom sasvim otvoreno govoriti o “tajni” svog izgleda jer društvo očito sve više prihvaća.

Popunjavanje bora u pauzi za ručak ili podizanje kapaka na godišnjem odmoru, samo su neki od zahvata, kojima više ne pribjegavaju samo žene, već i muškarci. Muškarci kojima je ovakav način brige o vlastitom izgledu bio nezamisliv prije možda samo jednu deceniju danas gotovo rame uz rame sa ženama posjećuju ordinacije estetskih hkirurga ili koriste neke od dosega neinvazivne i nehirurške estetske medicine. Razlog sve većem broju populacije koja je na ovaj način spremna raditi na sebi vjerovatno leži i u razvoju same estetske medicine koja postaje sve poštednija: bore je sada moguće “popeglati” bez noža, a usnice ili grudi povećavaju se bez implantata.

Sve više, to je medicina u okviru koje se vidljivo minimalizira vrijeme provedeno u oporavku od zahvata, koji nekad bio recept za podizanje samopouzdanja, a danas sve sigurnije postaje sastavni dio stila života.

cure.ba

Komentari

komentara