Ljepota

Kako zapravu izgledaju ujutro kad otvore oči! – Angelina Jolie se pojavila bez šminke i ima ozbiljnu lekciju za sve žene

Napisao H. H.

Poznate ljepotice koje nam se svakodnevno smješe sa naslovnih strana magazina i sa crvenog tepiha svojim savršenim izgledom često običnim ženama nameću nerealne standarde. Šteta, jer su bez šminke i one samo obične smrtnice, a Angelina Jolie je najbolji dokaz za to.

Poznata glumica je godinama vladala listama najlepših žena svijeta, što zbog punih sočnih usana, što zbog velikih mačkastih očiju. Porcelanski ten i uvijek savršena kosa još jedna su od stavki koje superžene iz Hollywooda uvijek imaju, piše “24sata“…

Ili nam se barem tako čini.

Naime, kad se skinu svi ti slojevi pudera, maskare, karmina, korektora i ajlajnera, kao i neizostavnog fotošopa, ono što ostaje jeste obična žena. Mnogi će da kažu da su Angelina ili Cameron Diaz bez šmninke zapravo ružne, ali to nje istina – one samo izgledaju sasvim normalno, baš kao i svaka druga Sarajka koju ćete sresti na ulici (kad bi i ona skinula šminku).

Pogledajte kako izgledaju neke od najvećih ljepotica kad se umiju, a onda se pogledajte u ogledalo i recite sebi “Lijepa si, ženo”.

haber.ba

Komentari

komentara