Ljepota

Novi kozmetički trend! – MIRZA VRANJ: Nisam imala više kud, morala sam ovo uraditi…

Napisao admin

Ovo je kozmetički tretman za kojim su potpuno poludjele javne ličnosti…


Foto: arhiva

Sarajevo je prije tri mjeseca postalo bogatije za kozmetički studio ‘Selfie’ koji nudi mezoporaciju – apsolutni hit u cijelom svijetu…  Naime, ovaj kozmetički tretman upražnjavaju sve dame koje vode računa o svom licu, posebno je popularan među poznatim ličnostima jer vraća mladalački sjaj i uklanja bore.

Među prvima koje su probale ovaj tretman je voditeljica Hayat TV-a Mirza Vranj. Ona sa oduševljenjem prepričava svoje iskustvo:“Čim sam saznala da mezoporacija postoji u našem gradu, odmah sam odlučila da saznam ko to radi kako bih sebi zakazala tretman. Tako je i bilo.  Preko prijateljice sam došla do informacije da ovaj, za mene najbolji vid zaustavljanja starenja, rade u kozmetičkom studiju ‘Selfie’ i odmah sam dogovorila da čak dugoročnu saradnju. Čim sam prvi put uradila ovaj tretman, bore koje su se pojavile na mom čelu su jednostavno nestale.  Nisam se iznenadila jer sam oko tri godine čitala i slušala o mezoporaciji koju rade u drugim evropskim gradovima i pitala se kad će neko odlučiti da kod nas to radi. Eto i to se desilo i ja se, i ovako javno zahvaljujem, ljubaznim djevojkama na fantastična dva tretmana lica jer nema ljepšeg osjećaja od onog da vam uklone prve borice na licu“, objašnjava urednica, voditeljica i novinarka Glam Blama te dodaje da su sve njene kolegice zakazale tretmane, nakon što su vidjele efekat na njenom licu.

„Srela sam tamo i pjevačice, ali i vidjela na Facebooku da ih posjećuju osobe koje baš biraju kome će dati svoje lice u ruke, tako da sam ja sad mirna kad je u pitanju lice. Svi koji su radili mezoporaciji potpuno su poludjeli za njom, znam da je u susjednim zemljama ovo apsolutni hit tako da me ne čudi što smo se sve ‘navukle’ na ove tretmane, koje, inače, svima preporučujem od srca.

Iz kozmetičkog studija ‘Selfie’ objašnjavaju da su i ostale djevojke, kao i Mirza oduševljene mezoperacijom kao i ostalim uslugama koje nude.

Nadogradnja noktiju, hidžama, profesionalno šminkanje i čišćenje lica, samo su neke od usluga koje pružaju, ali ističu da su najbolji efekat napravile sa mezoporacijom.  Radi se o modernoj tehnici koja omogućava brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u koži. Ova estetska metoda primjenjuje pulsne  struje, koje stvaraju elektromagnetno polje koje otvara privremene kanale(mezopore) u lipidnom sloju u epidermu, čime omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože. Sam metod zasniva se na fenomenu elektroporacije, koga su naučno potvrdili dr Peter Agree i Dr Roderick Mac Kinnon i za to 2003. godine dobili Nobelovu nagradu u oblasti Hemije.

Cilj mezoporacije je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci , koje klasičnim nanošenjem utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat. Naime, u toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivnih supstanci koje koristimo u radu, može da dopre do dubljih slojeva kože. Mezoterapija bez igle omogućava povećanje  apsorpcije aktivnih sastojaka  sa 10% na 90% na dubini  od 1 cm, i 65% na dubini od 6 cm. Ovo obezbjeđuje kako brzo vidljive tako  i rezultate na „duže staze“ a posebno se preporučuje u  tretmanima opuštene kože, bora, fleka, lokalnih masnih naslaga, celulita i strija. Preporučuje se šest tretmana u seriji u cilju fiksiranja rezultata.

Metoda je apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana, bilo kakve nepoželjne tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad u toku radne nedjelje ili vikenda. Neželjenih efekata na sam proces mezoterapije, kao što su  iritacije ili reakcije tkiva, nema, izuzev ukoliko postoji alergija na neki od sastojaka. Tretman ne treba raditi u trudnoći, tokom dojenja, kod oboljelih od epilepsije, karcinoma, dijabetesa, kod osoba sa  metalnim protezama u tijelu ili  pejsmejkerom.

 

 

senzacija.ba

Komentari

komentara