Ljepota

Šutnja je zlato! – Psssst: 6 tajni koje ne smete nikom da otkrijete

Napisao admin

Ne kažu uzalud da je ćutanje zlato, zato ove stvari ne pričajte ni svojoj BFF!


Foto: arhiva

Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo uvek da čuvate za sebe. Ma koliko želeli da ih podellite neće vam doneti ništa dobro. Sajt Ruzov.ru, odnosno poznati ruski pisac koji je objavio tridesetak knjiga o ljudskoj duši, svrsi čoveka, sreći – Viacheslav Ruzov, piše o šest ključnih stvari za koji misli da bi trebalo da držite u tajnosti.

1. Ne otkrivajte svoje najambicioznije planove. Čuvajte ih za sebe sve dok ne uspete da ih ispunite. Ovakvi planovi imaju svoja slaba mesta i loše osmišljene delove koje niste primetili, a na kojima još treba raditi… Pored toga, možda se u tim planovima nalaze neke genijalne ideje koje ne bi trebalo da otkrivate drugima.

2. Nemojte namerno deliti informacije o bilo kakvim dobrim ili velikodušnim delima koje ste uradili. Najveća vrlina leži u tome da ste nešto dobro uradili bez želje da se to zna. Hvalisanje o takvim stvarima može brzo da dovede do arogancije. Ako osećate potrebu da se zna za vaša dela, možda treba da se preispitate – da li je to zbog altruizma ili želje da budete pohvaljeni?

3. Nikada ne otkrivajte tajne vašeg stila života, pogotovo ako su ekstremni. Niko ne želi da zna koliko ste daleko otišli u dijeti, ili koliko ste spavali ujutru, ili da li ste utolili želju za seksom. Vaša emocionalna stanja bi trebalo da su harmonična…

4. Nikada ne otkrivajte svoje misli o onome što smatrate svojim prosvetljenim znanjem o univerzumu i o pitanjima života i smrti. To je samo vaša interpretacija, pre nego objektivna istina, a šanse su velike da ćete delovati snishodljivo prema drugima kada pokušate da ih ubedite da nisu u pravu.

5. Nikada i ništa nije vredno otkrivanja bilo kakvih konflikata ili porodičnih problema. Uvek imajte na umu: Što manje tajni otkrivate o svojoj porodici drugima, delovaćete jače. Takve stvari mogu da budu rešene samo u privatnosti vlastitog doma, među voljenima. Što se više žalite drugima o svojim problemima, teže ćete ih prevazići.

6. Ne pričajte o svim neprijatnim stvarima koje ste čuli da su drugi rekli ili uradili. Kao što je moguće da se vaša odeća isprlja, takođe može da „isprlja“ i um. Osoba koja prepričava sve grozne stvari koje čuje ili vidi ne razlikuje se od one koja zaboravlja da skine cipele kada ulazi u nečiji dom.

cosmopolitan.com

Komentari

komentara